Wat douchen te maken heeft met Plan – Do – Check – Act

Vanochtend werd ik wakker en dacht ik…. zo de kop is eraf. Vandaag eerst redactievergadering voor de nieuwsbrief en dan de strategiedagen voorbereiden. Twee onderwerpen waar ik me helemaal in kan vastbijten. Mijn mannetje is zich aan het klaarmaken voor een week werken in Zeeland, huis is een chaos, ik laat de boel de boel en spring heerlijk onder de douche…. En bij heerlijk hoor ik dan zo’n grammofoonplaatnaald die over het vinyl heen schuurt, herken je het?

De douche blijkt namelijk zo heerlijk nog niet, want het water is niet warm genoeg en hoe ik ook draai aan de knoppen, het blijft lauw. Okay het wordt dan dus een snelle verkwikkende douche. 

Weer wat op het lijstje ‘te repareren’
Na het afdrogen roep ik mijn man, we bekijken samen het probleem. Meter van de thermostaat staat goed, dus er zit voldoende water in om te verwarmen. Keukenkraan wordt gewoon heet, dus constateert manlief dat het de thermostaatknoppen van de douchekraan moeten zijn. Ah okay… weer wat op het lijstje ‘te repareren’ die steeds langer lijkt te worden. En weer een minpuntje erbij voor de douche die al in mijn allergie zit en ik heel erg graag wil beetpakken om op te knappen. 

We maken er een fijn ochtendritueel van 
Ik ga verder met mezelf klaarmaken voor mijn werkdag en onderwijl maken we er een fijn ochtendritueel van. Manlief die een gezellig muziekje aan heeft en de laatste dingen voor zijn werkweek bij elkaar scharrelt. Ik doe nog wat mascara op, schoenen en jas aan en hop ik ben er klaar voor om de dag in te gaan.

Tobben onder een niet al te warme douche
Dan vraag ik: “Mopje, wat gaat er dan nu met de thermostaatkraan gebeuren?” “Tja” zegt hij “dat zal dan vervangen moeten worden” en hij vervolgt zijn bezigheden zonder zich er nog verder druk om te maken. Ik kijk hem verbijsterd aan en constateer: Ja wat zal het, hij staat straks een week lang onder een heerlijke hete douche in Zeeland, terwijl ik hier in onze eigen douche sta te tobben onder een lauwe straal. 

Plan – Do – Check – Act: “Schat, ik regel het thuis wel”
Ik besluit ter plekke dat ik direct na werk een andere thermostaatkraan ga halen en gelijk op zoek ga naar iemand die onze douche van de zomer gaat aanpakken. Welk budget heb ik nodig, wat zijn mijn wensen ook alweer, wat is er nodig aan spullen, wie heb ik nodig en wanneer wil ik het klaar hebben? Zo, plan is gemaakt in mijn hoofd, to do lijstje klaar, vanavond de hulptroepen bellen. 

“Schat, ga jij maar heerlijk een weekje Zeeland doen, ik regel het thuis wel.” 

Zo en nu aan het werk!

Ook een plan nodig voor je bedrijf en doe je dat graag samen? Bel me gerust voor een gratis intake.

4 thoughts on “Wat douchen te maken heeft met Plan – Do – Check – Act”
  1. Geweldig Joke, zo kan het ook. Eigen initiatieven, een plan van aanpak. Fijn dat jij dit zo goed kan, en wij binnenkort contact hebben over mijn plan.

    1. Dank je Carla. Iedereen maakt gebruik van strategie en ook van plan – do -check – act zonder zich er bewust van te zijn. Hoewel de check nogal eens wordt vergeten. En ik neem graag mijn tools mee in onze plannen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: