Wat de maan voor uitwerking heeft is persoonlijk en af te lezen in de lunaar

De maan vertegenwoordigt al oneindig lang het vrouwelijke aspect op aarde. Heel lang is ze gezien als een soort tegenhanger van de zon. De maan was er in de nachtelijke uren en de zon overdag. Zij als moeder en hij als vader. Ze beïnvloedt zoveel processen hier op aarde: eb en vloed van de zeeën, bevallingen, de slaap, hormoonproductie, de menstruatiecyclus, maar het vasthouden van vocht in je lichaam, hoe zwaar iets op de maag kan liggen, enz. Wonderlijk dat een hemellichaam dat op ruim 384.000 kilometer van de aarde is zo’n invloed op ons heeft.

Met name de maan is verantwoordelijk voor emoties en gevoelens. Maar ook gewoontes en reacties, patronen en wat er in het geheugen aan indrukken wordt opgeslagen worden grotendeels door de maan bepaald. Deze draait rond de aarde en laat in iedereen een indruk na. Op algemeen maar ook op persoonlijk vlak. Elke maan(d) loopt de maan een ronde door je horoscoop. Wat de maan voor uitwerking heeft is persoonlijk en af te lezen in de lunaar.

De loop van de maan, de lunaar
Een dag of 28 doet de maan er over om een ronde om de aarde heen te maken. Elke maan(d) komt deze in aanraking met alle sterrenbeelden en komt elke maan(d) dus ook langs het punt waarop jouw eigen persoonlijke ronde is begonnen hier op aarde. Namelijk het moment waarop de maan stond op het moment van je geboorte. Van dit moment kan er een horoscoop worden gemaakt, een lunaar, deze geeft de stand van jouw specifieke maan aan. Natuurlijk loopt de maan door alle sterrenbeelden heen in deze maan(d). Elke ronde is echter wel anders omdat de maan op een ander gebied werkzaam is. Juist deze gebieden zorgen voor de dynamiek. Zelf gebruik ik de lunaar om persoonlijke processen beter te kunnen uitlichten of als er iets belangrijks te gebeuren staat. 

De persoonlijke uitwerking van de maan
Ik vind het bijzonder, omdat ze ervoor gezorgd heeft dat ik me op een bepaalde manier uit en mijn emoties en gevoelens op een bepaalde manier beleef. Dit omdat de maan op het moment van mijn geboorte op een bepaalde plek aan de hemel stond. In mijn geval heeft dit als effect gehad dat de maan in mijn horoscoop in Tweelingen staat. Wat ervoor zorgt dat ik mijn gevoelens wil uiten met woorden, communicatie, nieuwsgierig ben en dol op veranderingen. 

De maan ervaren
De maan kleurt de manier waarop je ouders worden ervaren. Specifiek gaat het dan, meestal om de moeder, de band die je hebt met haar en hoe je haar ervaart. Veelal leef je het leven als kind eerst vanuit je gevoelens en emoties. Dat is wat je ook als eerste ervaart, vaak vergezeld door het contact met ouders of moeder. Van hen leer je verzorgen, verwarmen en koesteren wat veelal weer wordt doorgegeven aan eigen kinderen. Wat impact heeft op de rest van het leven. 

De lunaar en waar ik deze voor gebruik
Voor mijn mondelinge astrologie-examen was ik best zenuwachtig aangezien ik niet goed wist wat ik precies moest verwachten. Een lunaar maken en duiden was een welkome afleiding en methode om wat helderheid te verschaffen. Na de benodigde handelingen kon ik de horoscoop aflezen en duiden.

Het gewenste resultaat
Ja, het stond er duidelijk en helder, voor mij dan en voor de meeste andere astrologen. In de maand dat ik examen moest doen was het een goed moment om eindelijk met mijn kennis naar buiten te treden. Tenminste dat stond er letterlijk. Ook andere standen in de lunaar, een horoscoop van de maan op het geboortemoment, wezen op een goede afloop voor mijn examen. En met het gewenste resultaat. Geslaagd! Dit was eind 2013. In datzelfde jaar heb ik me verder bekwaamd in lunaren duiden.

Een goed moment voor ene bepaald beslissing?
Deze methode is handig om voor een korte termijn in te zetten. Werken doet het zeker. Lijkt het je wat om voor de korte termijn zo’n overzicht te hebben? Waarin duidelijk wordt of het een goed moment is voor een bepaalde beslissing of dat er beter uitgeweken kan worden naar een ander moment? Ik ben benieuwd. Dus laat het me weten.

2 thoughts on “Wat de maan voor uitwerking heeft is persoonlijk en af te lezen in de lunaar”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: