Waarom ik koos voor astrologie

De liefde voor mijn vak gaat diep. Ze gaat ook al heel lang mee. Astrologie is voor mij een ontdekkingsreis naar mezelf en anderen gebleken. Deze reis heeft me meer inzichten en helderheid opgeleverd en doet dit nog steeds tot op de dag van vandaag.

Uit nieuwsgierigheid, naar mezelf ging ik op onderzoek uit. Daarin gevoed door mijn toenmalige vriendje. Lezen en kennis opdoen over astrologie kleurden mijn dagen. Alles wat ik kon vinden, las ik. En toch kreeg ik op een of andere manier mijn vinger er niet helemaal achter en kon ik er niet mee uit de voeten. De interesse was wel gewekt. Het leven was onrustig en vroeg mijn aandacht. Blijkbaar was het niet het juiste moment om me verder te verdiepen en het me meer eigen te maken.

Geschiedenis of toch astrologie?
Wat ga ik studeren? Na een informatieavond te hebben bezocht op een locatie in Amsterdam sloeg de twijfel toe. Geschiedenis? Waar ik ook zeker een grote voorliefde voor heb. Of toch astrologie? Waarbij ik dan eindelijk de kans ging krijgen me op een  niveau te gaan verdiepen in astrologie. Waardoor ik meer van mezelf en misschien ook meer van de mensen  in mijn omgeving ging begrijpen. De overweging vond ik niet eenvoudig.

Het werd astrologie
‘Gewoon een jaartje uitproberen’ was mijn motivatie. Ik kon altijd, na dat jaar alsnog overstappen naar geschiedenis. In dat jaar zijn er heel veel kwartjes gevallen. Begrip en duidelijkheid ontstonden gaandeweg. De manier van reageren en de loop van de dingen werden  verklaarbaar en daardoor beter te bevatten en te hanteren. Hierdoor begreep ik wat ik hier te leren heb en kom doen. Nu kan ik uit volle overtuiging zeggen dat ik geen moment spijt heb van mijn beslissing.

De astrologiegroep
In de groep waar ik in terecht kwam, tijdens de astrologielessen, werd het duidelijk dat we allemaal zoekend waren. Aftastend naar wat de volgende stap ons ging vertellen. Veel persoonlijke verhalen zijn de revue gepasseerd. Ze gaven onderling een band en soms ook herkenning, erkenning en dat af en toe het leven zo is als het is. Je ermee te dealen hebt, ook al had je eigenlijk andere plannen. Wat me vooral is bijgebleven is dat een ieder ruimte kreeg en mocht innemen en respectvol werd behandeld. 

Delen tijdens de lessen
Voor mij een eyeopener, met name omdat de docent ons hier goed in begeleidde en duidelijke kaders aanbracht. Er werd zoveel gedeeld tijdens de lessen, wat eigenlijk ook niet anders kon. Astrologie gaat namelijk altijd over de manier waarop degene, die het onderwerp is, het ervaart en ondergaat gedurende het leven. Met name het vrij kunnen spreken over wat er speelde in het persoonlijke leven, zonder dat een ander daar een goed of fout sticker opplakte, was een verademing. Daardoor ontstaat er gelijkheid en verbinding in een groep.

Een goede basis
Met astrologie heb ik het grondig geleerd. Vooral bepaalde basisprincipes, wat betreft het duiden en toepassen van de geleerde kennis, werden door mijn docent hoog in het vaandel gehouden. Uiteindelijk met als resultaat dat ik al jaren geslaagd ben voor mijn diploma en mezelf astroloog met praktijk mag noemen. Belangrijker dan deze titel en het diploma is dat mijn kennis toepasbaar is. In mijn eigen leven en processen. Ook ben ik in staat om helderheid en verduidelijking te kunnen brengen in het leven van een ander.

Geschiedenis en astrologie gaan goed samen
Tot op de dag van vandaag vind ik geschiedenis nog steeds een geweldig vak en ik lees, bestudeer graag wat er in landen allemaal heeft plaats gevonden. Tegenwoordig ondersteunt het de astrologie. Omdat ik beter in staat ben om bepaalde gebeurtenissen en periodes te koppelen aan specifieke planeetstanden. Astrologie geeft mij overzicht en een inkijkje in het leven van anderen, in landen, dieren, ideeën, omstandigheden, gebeurtenissen, bedrijven, gemeenschappen en mezelf. Vooral nu in deze onrustige tijd vullen geschiedenis en astrologie elkaar goed aan. 

Meer weten? Neem gerust contact met me op: www.kailosinzichten.nl/contact

2 thoughts on “Waarom ik koos voor astrologie”
  1. Ja, dat is het zeker. Het is altijd maar net hoe het leven loopt en wat jij als route verkiest. Dank voor je bericht Susan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: