De symboliek van de veren op mijn pad

Ze duiken op waar ik ook heen ga. Met name in periodes dat de rauwe randen van het leven voelbaarder en tastbaarder zijn. Ik kom ze al jaren tegen, raap ze op en neem ze mee. Dat voelt goed. Vooral als zo’n veertje al een tijdje in mijn buurt heeft gedwarreld of precies voor mijn voeten ligt. Dan kan ik niets anders doen dan de veer oprapen en meenemen.

Gedachtes gedragen zich soms net als veertjes in de wind. Ze komen en ze gaan. Ik heb geleerd dat niet alles wat ik denk waar is. 

De symbolische betekenis van veren
Veren zijn voor mij het symbool van positiviteit en luchtigheid. En het niet te groot en zwaar maken van thema’s die een grote rol spelen in het leven. Waarbij je aan verdriet, boosheid of het te serieus nemen van jezelf kunt denken. Dit zorgt er meestal voor dat ze het leven verzwaren. Verzwaring of zwaarheid, met lood in je schoenen, allemaal waarnemingen die het effect hebben dat ze je meer neerdrukken dan optillen.

Bekende zwaarheid
Aangezien ik in vroegere jaren nogal in mijn hoofd kon bivakkeren, is het voor mij een gevoel dat me niet vreemd voorkomt. Vooral het geloven, voor waar aannemen van mijn eigen gedachtes droegen hier zeker aan bij. Met name als er op een bepaald moment al geen sprake was van goed uit de verf komen of lekker in mijn vel zitten. Als er dan ook nog een zwaar, heftig of verdrietig gevoel bijkomt, dan is het moeilijk om het rooskleurig of zonnig in te zien.

Veren maken mij attent op…
Geregeld dwarrelde er dan zomaar ineens een veertje voor mijn voeten. Net of deze me iets duidelijk wilde maken. Veelal in de trant van: ‘Kom op Natas, maak het niet zwaarder dan het is. Kijk er anders naar, houd het luchtig. Bekijk het eens van de andere kant. Bekijk het geheel. Houd het overzicht.’ Soms uit het niets zonder dat er ook maar een vogel in de buurt was. En ze dwarrelen nog steeds voor mijn voeten. De frequentie is een stuk lager. Ik zit dan ook beter in mijn vel en heb vooral goede dagen. Het leven is al heel lang geen overleven meer. 

Wat mij heeft geholpen
Naast de veren, die mij bewust hebben gemaakt van wat er in mij gebeurt, hebben meditatie en yoga mij geholpen. Beide zijn het mooie ondersteuners om in balans te komen en stil te leren staan bij wat belangrijk is. Helderheid krijgen in het hoofd. Dit zonder kopje onder te gaan in het leven. Mijn zelfkennis vergroten heeft hier ook een bijdrage aangeleverd. Hier heeft astrologie mij verder mee geholpen. De inzichten die ik daarmee heb gekregen, zijn onvervangbaar. Vragen die ik had over mijn mogelijkheden, aanleg, wat ik meedraag en mee heb gekregen, zijn hierdoor ruimschoots beantwoord en ingevuld. De wereld, en met name de mensen die daarin hun plek hebben, leerde ik begrijpen. Daarnaast heb ik door middel van astrologie mezelf beter leren begrijpen. 

Laat je niet te veel afleiden
Welke plek iemand inneemt in de wereld is uniek en persoonlijk. Net als dat iedereen een bepaald niveau van geluk nastreeft, waardoor het leven van die persoon mooier wordt. Zonder door belemmeringen te worden weerhouden en tegengehouden. Daarin is elk mens gelijk. We zijn allemaal op zoek naar dat bepaalde geluksniveau. Juist in deze tijd is het belangrijk om dichtbij jezelf te blijven en je niet te veel te laten afleiden door alles wat er gebeurt om je heen. Afleiding brengt versnippering met zich mee. Onrust neemt dan eenvoudig toe waardoor gedachtes alle kanten opschieten en het er in je hoofd ook niet veel rustiger op wordt. Laat staan dat je je ergens op kunt focussen.

Gedachtes leiden een eigen leven
Vaak lijken gedachtes een eigen leven te leiden. Een hoop gedachtes zijn er en verdwijnen ook met dezelfde snelheid weer. Zonder dat ze ook maar een blijvende indruk achterlaten. Gelukkig maar, want het zijn er zoveel per dag. Van de dingen die je nog wilt doen tot het gesprek dat je aan het voeren bent met iemand. Alleen niet alles wat er wordt gedacht is waar en er zijn wel erg veel gedachtes per dag die iemand kan bezighouden. Laat je daar niet te veel door afleiden en blijf gefocust.

Focus
Er is zoveel input, aanbod en afleiding dat het lastig is om je op één ding te richten. Een scheiding tussen werk en privé is vaak ook moeilijk. Hier is de laatste maanden veelal nog meer druk op komen te liggen dan voorheen. Werk wordt tussen privé doorgedaan en privé ben je nodig tijdens je werk. Meer stress steekt de kop op en hierdoor is het weer lastiger om je helemaal te ontspannen, op te gaan in je bezigheden en niet afgeleid te worden. Een druk hoofd met gedachtes die alle kanten opgaan is vaak het resultaat. 

Gedachtes zijn als een veer die door de wind wordt meegenomen
Net als een veer kan je je gedachten laten komen en gaan, zonder daar verder iets mee te doen. De wind neemt de veer mee. Net als dat jouw gedachten tijdelijk bij je langskomen en weer wegdrijven. Vergelijkbaar met een wolk in de lucht en de golven van de zee. Over een paar dagen weet je niet eens meer wat je nu exact hebt gedacht vandaag. Dit kan erg geruststellend zijn. Het zorgt, dat wat er ook gebeurt in je leven, jij kan zien dat het iets is dat voorbij gaat. Hierdoor wordt het niet groter dan nodig is en krijg je door dat je niet met elke gedachte iets hoeft te doen.

Soms is het fijn om ze er gewoon te laten zijn. Ze langs te laten trekken en op te merken. Dat is dan genoeg. Vergeet daarbij niet door te ademen en je zult merken dat het dan eenvoudiger is om rustig je gedachtes langs te laten komen en gaan. Zodat je op kan merken: ‘Ik ben niet mijn gedachte.’

Afgeleid en dan…
Van de week vond ik een veer pal voor onze voordeur. Net voor ik naar binnen stapte zag ik hem liggen. Een mooie, gave kraaienveer. Ja, ik was inderdaad weer even afgeleid en bezig in mijn hoofd met van alles en nog wat. De veer heb ik eens goed bekeken en daarna een mooi plekje gegeven bij de andere veertjes. Bij elke veer ben ik me zo keer op keer bewust van wat ik niet wil en vooral van wat ik wel wil. Zonder afleiding, zwaarheid en stress sta ik bewuster en meer ontspannen in het leven. Vaak gaat dit als vanzelf, soms is daar extra aandacht voor nodig. Waarbij ik dan astrologie, hypnose of andere technieken inzet. Net wat er nodig is op dat moment.

Wil je weten wat ik op het vlak van ontspanning en afname van stress voor jou kan betekenen? Neem dan contact op: www.kailosinzichten.nl/contact. Er is altijd meer mogelijk dan je denkt.

4 thoughts on “De symboliek van de veren op mijn pad”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: