Sluit jouw why aan bij jouw kinderdroom?

Ik volg een online training om mijn praktijk wat meer te automatiseren om het mezelf letterlijk makkelijker te maken. Ik houd dan meer tijd over voor de dingen die er echt toe doen. Een van de opdrachten was je why formuleren, waarom je doet wat je doet in je werk, je leven. In eerdere trainingen heb ik dat al eens geformuleerd, maar je groeit en wordt steeds rijker aan inzichten en ervaringen. Ik vond het heel waardevol om daar nog eens naar te kijken en te voelen dat hij nu echt heel diep van binnenuit kwam. Daarom wil ik hem met je delen. 

Mijn missie:
‘Durf te verbinden met alles in jezelf, alle kanten, en ook met die van de ander.’ Ik help jou weer volledig te verbinden met jezelf en de ander, zodat je helemaal eerlijk kunt zijn naar zowel jezelf als de ander. Je stopt met aanpassen, kiest voor jezelf en doet wat goed is. Je zegt wat je voelt, denkt, wilt en gaat voor je eigen weg in verbinding met de liefdes om je heen. Ik help jou dus niet alleen om weer een liefdevolle verbinding met jezelf te hebben, maar ook om het samen met je lief weer leuk te hebben. Ik help je te worden zoals je bedoeld bent te zijn. 

Waarom ik doe wat ik doe
Een van mijn ervaringen deel ik graag met je. Ik heb ervaren opgesloten te zitten onder een soort glazen stolp. Ik zag de wereld, maar kon er moeilijk deel van uitmaken. Ik begreep de wereld niet, kreeg niet de hulp die ik nodig had (zonder schuld naar wie dan ook, zelf ben je daar door oude overtuigingen namelijk ook verantwoordelijk voor). Hierdoor ben ik op een gegeven moment gestopt met lachen, voluit leven. Al veel eerder, maar er is een moment waarop ik het letterlijk kon voelen.

Ik weet het moment nog dat het gebeurde, ik stond op het schoolplein, ik was 14 ongeveer en voelde dat de lach die ik altijd voelde weg was. Ik besefte het toen voor het eerst. Ik leefde vanuit angst die een vorm kreeg van aanwezig zijn, willen helpen en controle uitoefenen. Best ingewikkeld om aanwezig te zijn en te voelen dat je dat juist niet bent.

Ik was mezelf kwijt
Het heeft me heel wat tijd gekost om inzicht te krijgen in wat er precies gebeurd is. Welke ervaringen en vooral welke eigen keuzes die ik als kind al maakte (dat doen we allemaal, we ontwikkelen al als baby overlevingsstrategieën) zorgden voor de uiteindelijke pijn in mijn leven, het niet kunnen verbinden ondanks het grote verlangen ernaar? Ik verlangde naar het aanwezig zijn in elk moment en boven alles het schaamteloos mezelf durven zijn, mijn eigen leven durven te leven wat de ander ook vindt, zegt of doet. Ik was mezelf kwijt. Het duurde nog een hele tijd voor ik wist dat er een weg terug naar mezelf was en het lef had die te bewandelen.

Ik ben de reis begonnen naar mezelf toen ik wat ouder was en alle inzichten die ik daarin tegen ben gekomen, die wil ik delen. Omdat ik weet hoe het voelt niet jezelf te kunnen zijn, klem te zitten tussen jezelf, je verlangen en de ander.

De inspirator in mij is wakker geworden
En juist dit maakt waarom ik in mijn werk doe wat ik doe, dat ik een inspirator wil zijn voor anderen. Want ik heb een vorm gevonden en me eigen gemaakt die echt werkt, waardoor je de pijn kunt opruimen, oude patronen kunt doorbreken, kunt aanvaarden wat er is, accepteren wat je meemaakt, dichter bij jezelf uitkomt en volledig je eigen weg kunt gaan. Niet in je eentje, niet door te vechten, maar juist vanuit zachte kracht en in liefdevolle verbinding met jezelf en de ander. Zodat je kunt worden zoals je bedoeld bent te zijn en kunt doen wat voor jou de bedoeling is.

Nu ik weet wat ik weet, kan ik niet anders dan mijn wijsheid delen zodat iedereen die daaraan toe is weer werkelijk kan verbinden vanuit liefdevolle waardering voor zichzelf en de ander. Jezelf kunnen en durven laten zien aan de ander op een eerlijke manier zonder dat je je laat tegenhouden door de reactie van de ander.

Schrijven vanuit mijn hart en ziel
Het is daarom dat ik schrijf. Ik ben begonnen als kleintje met schrijven, dansen en toneelspelen. En ik ben er nooit mee gestopt. Door het opnieuw voelen van mijn why voel ik ook dat het schrijven en toneelspelen belangrijker voor is me dan ik dacht. Het dansen ook, maar mijn knie kan niet meer wat ik wil, dus dat houdt op, maar ik hoef niet werkelijk te dansen om toch de vrijheid te voelen ervan! 

Ik schrijf vanuit mijn hart, mijn ziel, gevoel. Ik schrijf wat gehoord mag worden, wat ik wil delen, voor wie het wil horen. 

Ik ga mijn kinderdroom waarmaken
Ik ga het toneelspelen terugbrengen in mijn leven. Ik zie mezelf op een podium, met mijn hangdrum. Ik sta, vertel, beweeg en deel mijn inzichten, een theaterlezing, one woman show op mijn manier. In mijn hoofd zie ik het al helemaal voor me en de ruwe openingszin staat al op papier.

Ik schreef er vorige week dit gedicht over voor mezelf, wat ik altijd doe de dag voordat ik jarig ben:

Mijn kinderdroom
Ooit zo naar verlangd
Maar weggestopt
Onder het stof
Andere ambities
Overtuigingen en angsten

Een nieuw levensjaar wacht me op
Vol verwachting
Kijkt ze me aan
En ik zie mezelf
Hoor mijn innerlijke stem
Krachtig en zuiver

Een nieuw levensjaar reikt naar me uit
Ik pak haar hand
Het borrelt
Het bruist
Het ontroert me

Mijn kinderdroom
Onder het stof vandaan
Voorbij mijn angsten
en alles wat me ooit tegenhield
ga ik doen
wat ik altijd al wilde

Mijn wijsheid laten horen
Omdat het zo helpend is
Mijn boodschap samen met anderen delen
Omdat in de verbinding ontstaat wat er nodig is

Hand in hand
Met de actrice in mij
Mijn humor die weer terugkeert
Mijn vermogen te raken
Mijn liefdevolle scherpzinnigheid
En creativiteit

Niet voor mezelf
It’s not about me
Maar voor de ander
Die het nodig heeft
Op het juiste moment
Om te groeien

En te worden zoals je bedoeld bent te zijn

En zo komt alles samen
Mijn kinderdroom valt met mijn why samen. Mijn kinderdroom was actrice worden, maar daar zat een diepere laag onder, ik heb altijd al willen laten zien wat ik te vertellen heb. En het is mijn kinderdroom die me daarbij gaat helpen. Alles komt bij elkaar nu, alles klopt.

Wat was jouw kinderdroom?
Had jij een kinderdroom? En wat heb je ermee gedaan? Welk verlangen voel jij nu? Voel je dat je die kunt realiseren, of houdt iets je tegen? En weet je ook wat? Als je samen eens wilt kijken naar wat jouw kinderdroom was als je voelt die kwijt te zijn geraakt ergens onderweg, als je voelt dat dromen niet zo goed meer lukt, vraag dan hier een gratis sessie aan. Samen kijken we naar wat jou tegenhoudt om volledig te leven vanuit je verlangen, om je dromen te kunnen gaan realiseren. 

0 thoughts on “Sluit jouw why aan bij jouw kinderdroom?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: