Nieuwe maan van 8 augustus – Ga mee door de Leeuwenpoort

Een nieuw begin is er elke maan(d). De nieuwe maan geeft hierin de richting. En elke maan(d) is goed om te bepalen waar je je aandacht heen wilt leiden en waar je meer aandacht aan wilt besteden. De nieuwe maan van 8 augustus 2021 is extra bijzonder. Er gebeurt zo veel die dag dat het bijna niet in één blog te vangen is.

In Nederland zitten we midden in de zomer, veelal mooi weer en af en toe nat. Ook kan het knap broeierig aanvoelen. Deze dagen van 26 juli tot eind augustus staan bekend als de Hondsdagen. Tijdens deze periode wordt boven even gelijk aan beneden. De Leeuwenpoort bereikt haar hoogtepunt op 8 augustus dit jaar. Ook is er dit jaar een wereldwijd drumevenement om de energie te bespoedigen, versterken en positief te beïnvloeden, voor de aarde en ons allemaal. De krachtige nieuwe maan sluit naadloos aan bij wat er deze dag speelt. Fantastisch en heel bijzonder hoe alles op deze 8 augustus zo mooi in elkaar past.

Sirius kondigt de Hondsdagen aan
Sirius is de helderste ster van ons melkwegstelsel, ook wel Canis Mayor geheten en staat op 8,3 lichtjaren van onze aarde. De ster is onderdeel van het sterrenbeeld Grote Hond. Juist in deze periode, ook wel Hondsdagen genoemd, komt deze tegelijkertijd met onze zon op. Hierdoor is Sirius niet zelf zichtbaar, alleen met onze zon samen bij zonsopkomst. In het oude Egypte gaf dit de start aan van het nieuwe jaar en van een periode waarin er heel veel overvloed heerste. Men zaaide het land in en doordat de rivier de Nijl overstroomde, groeide en bloeide alles waardoor er enige tijd later een goede oogst kon worden binnengehaald. In Nederland zijn het vaak de warmste en soms zelfs broeierigste dagen van het jaar.

Het vergt moed
Er is nu een periode gaande waarin er eenvoudig veranderingen en transformaties plaatsvinden. Los te laten wat je niet meer nodig hebt en te gaan ontdekken wat je wilt. Wat is de bedoeling van je leven hier op aarde? Het gaat om je authentieke, unieke zelf zijn. Worden wie je bent en dit uitdragen in de wereld. Hierbij is er best wel wat lef en durf nodig om dit pad daadwerkelijk te gaan lopen en ervaren. Je hierbij niet al teveel aan te trekken van anderen en voor jezelf durven te gaan staan, dat vergt moed. Zo worden er stappen gezet in de richting van een nieuwe periode. Nu wordt er gezaaid om later te kunnen oogsten.

Zet jezelf in het centrum van jouw wereld
De nieuwe maan zorgt altijd voor een nieuw begin. Deze maan(d) gaat de aandacht uit naar jezelf in je eigen kracht neerzetten. Dit door je eigen visie en mening te onderzoeken en zo nodig verder te vormen. Ontdek waar jij voor staat. Doe dit op jouw manier zonder dat je het laat afhangen van een ander. Zet jezelf in het centrum van jouw wereld. Benut de Leeuwen-energie die momenteel heerst, zodat je in staat bent jezelf neer te zetten in de wereld. Probeer daarnaast zo veel mogelijk aandacht te geven aan wat je aantrekt, zodat dit gaat groeien. Als uitgangspunt is het belangrijk dat het goed voelt. Geniet van speelsheid en creativiteit. Maak er tijd en ruimte voor! 

De Gordel van Orion of de Leeuwenpoort
Boven en beneden komen nu tijdelijk overeen. Dit is zichtbaar door de piramides, waar er genoeg van staan in Egypte. Zo ook de Piramides van Gizeh, bestaande uit onder andere de koningin Piramides, Piramide van Cheops (ook wel bekend als de Grote Piramide), de wat kleinere Piramide van Chefren, en de Piramide van Mykerinos. Aan de oostzijde van het complex bevindt zich ook de Sfinx van Gizeh. Deze staan in dezelfde constellatie als het sterrenbeeld Orion met Sirius en de Zon in het sterrenbeeld Leeuw, ook wel ‘de Gordel van Orion’ of de Leeuwenpoort. Deze opende zich op 26 juli 2021; een energetisch krachtmoment dat op haar hoogtepunt is op 8 augustus 2021 en weer sluit op 12 augustus 2021.

Aandacht voor nieuwe en bekende kennis en kunde
Zelfontwikkeling maar ook leren door creatieve uitspattingen, zelfexpressie, warmte en ruimhartigheid, zijn uitwerkingen van de zon en maan. Zij staan even samen tijdens de nieuwe maan. Je aandacht meer naar willen reizen in het buitenland, samenwerken met mensen uit andere landen en culturen. Net als dat je aandacht heel erg naar levensbeschouwing, religie, levensvisie en rechtspraak kan gaan. Ook politiek en propaganda schuiven wat meer je aandachtsveld in. Evenals de vrijheid van meningsuiting. Je verrijken met iets dat je nog niet wist en daar les in nemen. Of een geheel vormen van al je kennis en kunde door alles samen te brengen, zodat het een eenheid gaat vormen en de rode draad duidelijk wordt. Schrijven en publiceren is een methode om dit alles te delen.

De energie op aarde – Doe je mee?
De Leeuwenpoort opent zich elk jaar opnieuw. Er is dus ook elk jaar weer een nieuwe energetische periode die je kan benutten. Dit jaar verwacht ik dat het energetisch voelbaarder is dan de afgelopen jaren. Door de invloed van de nieuwe maan die in de middaguren (15:51 uur) opnieuw aan haar ronde begint. En ook omdat er wereldwijd een evenement plaatsvindt. Om 11:11 uur (Nederlandse tijd.) wordt er in verschillende landen over de hele wereld gedrumd. De bedoeling is om dit in ieder geval met 8000 drums te doen. Het gaat hierbij om op een dieper niveau de energie in werking te zetten voor ons allemaal en voor de aarde. Er zijn locaties waar dit gezamenlijk kan. Natuurlijk is het drummen met zoveel mensen geweldig. Maar drum waar je kan. Doe je mee? Hier is de link met de verdere informatie: https://www.sukawaka.nl/healing-drumcirkels

Let op je ego en vertrouw op jezelf en je eigen kracht
Innerlijke zekerheid en erkenning  zijn nu erg belangrijk. Zelf de leiding nemen in een gezelschap geeft een gevoel van zelfwaardering. Je hoeft dan niet te gaan zitten wachten op de aandacht en waardering van een ander. Let wel op dat je ego geen buitensporig grote vormen aanneemt. Wees je eigen publiek. Aandacht kan je als prettig ervaren en complimentjes geven je vleugels. Vertrouw echter op jezelf en je eigen kracht waar je in mag gaan staan. Je weet genoeg en mag vertrouwen op jouw visie en mening. Blijf wel openstaan voor de ander en vaar niet blind op je kennis en kunde.

Waar maak jij de komende periode tijd voor? Laat het me weten en stuur me een email: kailosinzichten@gmail.com

2 thoughts on “Nieuwe maan van 8 augustus – Ga mee door de Leeuwenpoort”
  1. Wat een mooie blog heb je geschreven.
    Heel duidelijk in uitleg en beleving.

    Grappig dat ik heb gedroomd van Sirius.
    Passend in deze tijd van de Hondsdagen.

    Ik drum mee op mijn eigen vertrouwde trommel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: