Kies juist nu voor behaloos of voor de thuiswerkbeha

Is het jou vroeger ook wijs gemaakt dat als je geen beha draagt, je borsten meer gaan hangen? Dat is één van de redenen waarom vrouwen een beha dragen, maar het is onzin! In je borsten zitten namelijk helemaal geen spieren. Een beugelbeha zorgt er weliswaar voor dat je borsten ondersteuning krijgen, maar ze zorgen er ook voor dat je borsten afgekneld worden, precies op de plek waar belangrijke lymfevaten zitten. 

Het afknellen van de lymfevaten kan pijn opleveren en deze pijn of gevoeligheid in je borsten kan een stempel op je dag drukken. Je voelt je onzeker, je neemt een houding aan waarmee je het ongemak het minste voelt en je vraagt je af of de pijn blijft en eventueel erger wordt of dat het na verloop van tijd vanzelf weer verdwijnt. 

Afvoer van schadelijke stoffen
Het lymfestelsel zorgt voor de afvoer van schadelijke stoffen in je lichaam. De circulatie van lymfevocht door het lichaam wordt niet net als de bloedcirculatie aangestuurd door het hart. De circulatie wordt in gang gezet door beweging die we zelf moeten veroorzaken. Als je je borsten opsluit en vastzet in een beugelbeha, kan het lymfevocht z’n werk niet doen. Afvalstoffen blijven zodoende achter in het vetweefsel van je borsten waardoor er gespannen en pijnlijke plekken ontstaan. 

Je borsten bewegen nu te weinig
Nu je door de lockdown meer en vaker aan huis gekluisterd bent en minder beweegt, bewegen vanzelfsprekend je borsten ook minder. Het klinkt misschien gek uit de mond van een lingeriespecialist en -verkoopster, maar één van de simpelste oplossingen om de afvalstoffen uit je borsten te laten verdwijnen is: uit die beha, want beweging is goed voor je borsten. 

Uit die beha
Ik kan me voorstellen dat je nu denkt: dat ga ik echt niet doen, ik ga niet zonder beha rondlopen. In dat geval kun je erover nadenken wat dan wel een goed moment is om geen beha te dragen. Als je toch niet meer de deur uit hoeft, als je geen bezoek meer verwacht of als je lekker op de bank ligt. 

De thuiswerkbeha
Vind je het echt niks om de dag behaloos door te brengen, kies dan voor een beugelloze beha of voor een softtop of bralette. Wij noemen het inmiddels de ‘thuiswerkbeha’. Deze beha geeft ondersteuning en draagt zacht en comfortabel en voel je niet of nauwelijks zitten. Je borsten worden niet afgekneld waardoor de doorbloeding en lymfestroming geoptimaliseerd wordt. Het ziet er in jouw beleving misschien minder mooi uit, maar het dragen ervan draagt bij aan een goede borstgezondheid. 

Softtop of bralette
Bij de aanschaf van een beugelloze beha kun je dezelfde behamaat hanteren als de maat die je gewend bent te dragen van een exemplaar met beugel. Bij een softtop of bralette is de maatvoering iets anders en helaas is een bralette niet geschikt voor elke behamaat. 

Vragen of advies?
Wil je advies over de aanschaf van een beugelloze beha of een bralette? Of heb je vragen over jouw borstgezondheid? Neem dan contact op door een mail te sturen naar info@love-li-lingerie.nl. Je krijgt dan zo snel mogelijk antwoord op al jouw vragen. 

4 thoughts on “Kies juist nu voor behaloos of voor de thuiswerkbeha”
  1. Zo belangrijk, Ingrid! Wij vrouwen knellen veel dingen af: onze tenen, onze benen, onze borsten… Die beugelbeha’s zijn ondingen, althans voor mij. Ik heb ze allemaal weggedaan.
    Dank je wel voor de inspiratie en voor je zorgzaamheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: