Kan ik ook online persoonlijk met anderen verbinden?

Wat mijn eerste reactie was toen de coronacrisis uitbrak? ‘Videobellen en online vergaderen, het is goed dat het er is. Alleen, ik heb er niet zoveel mee. Ik kan niet goed zonder de directe interactie met andere mensen, de persoonlijke verbinding. Ook de non-verbale communicatie heb ik nodig. Ik mis het persoonlijk contact. Ik leef op de verbinding met anderen. Daarom doe ik mijn trainingen dus altijd live bij mij op kantoor. Dan kan ik iedereen aankijken. Even praten over koetjes en kalfjes. Samen koffie of thee drinken, altijd met wat lekkers. En dat alles op mijn prettige, fijne werkplek. Maar dat kan niet meer. Ik heb dus met pijn in mijn hart mijn trainingen geannuleerd.’

Fight-flight-freeze
Nu zijn we een paar weken verder. Ook ik heb ook alle drie de reactiefasen doorgemaakt: fight, flight & freeze. Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik door kon met werk wat er al was, dus ‘vloog’ ik door. Ik heb de meest wilde ideeën gehad. Mijn business omgooien? Andere opzet? Hoe dan? Oftewel de fight-modus. Maar ook dagen gehad dat ik inderdaad wel bevroren leek (freeze). Ik deed helemaal niets meer. En ik ging me heel slecht voelen. Maar.. 

Top-of-mind
Gedwongen door de omstandigheden ging ik anders werken. Online vergaderen en online gesprekken voeren deed ik ineens de hele dag. Naarmate de weken voorbij gingen, ontstond er ook een soort urgentie. Juist nu heb ik tijd om aan mijn zichtbaarheid te werken. Juist nu vinden mijn klanten het moeilijk om de toon van hun communicatie te vinden. Juist nu is er behoefte aan mijn praktische trainingen. Want er komt een tijd, en het zal best anders zijn, dat de business weer gaat lopen. En dan wil ik, en mijn klanten ook, ‘top-of-mind’ zijn. 

Proberen
Ik heb dus de stoute schoenen aangetrokken. Ik heb mijn deelnemers aan mijn geannuleerde training voorgesteld om deze door te laten gaan in een online versie. En het gewoon gedaan! Het ging goed. Al mijn kennis gedeeld, de persoonlijke tips en de praktische aanpak: het zit allemaal ook in de online variant. Ik heb er zelfs iets aan toegevoegd. Inbegrepen in mijn  training krijg je altijd de mogelijkheid om met mij een 1-op-1 gesprek/call te doen een aantal weken later. Mooie gelegenheid om je vragen te stellen, je teksten te laten lezen of te sparren over je aanpak. En natuurlijk zit die ook in deze online training. En er is iets bij gekomen. Twee weken na de training volgt een Q&A sessie, online natuurlijk. In deze sessie helpen de deelnemers elkaar. En ik beantwoord natuurlijk alle vragen. Met een deel 2 van de training in de vorm van een Q&A voel je urgentie om echt aan de slag te gaan. 

Zichtbaar
En aan de slag gaan is zo belangrijk! Nu zichtbaar zijn én blijven. Dat is noodzaak om straks weer in beeld te zijn als jouw klanten weer in business komen. Daarom in april maar liefst drie data voor de training ‘Haal meer uit jouw LinkedIn-communicatie!’ en twee trainingen om je te helpen je content te maken. Last but not least zijn er nog twee trainingsdata om je te helpen ontdekken waarin jij je nou onderscheidt van jouw concullega. Waar wacht je nog op? Meld je aan! Je vindt meer informatie op mijn website www.paauwcommunicatie.nl. Natuurlijk kun je ook mailen (winny@paauwcommunicatie.nl) of bellen naar 06 22 51 50 32. Ik zie je snel! 

0 thoughts on “Kan ik ook online persoonlijk met anderen verbinden?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: