Je borsten veranderen naarmate je ouder wordt

De paskamer hangt vol beha’s die ze mooi vindt en zelf heeft uitgezocht uit het assortiment. Ze is overtuigd van haar maat. Die draagt ze namelijk altijd. Ze wil graag een keer iets anders. Iets moois, leuks en vrouwelijks, ook al zie je er onder de kleding niets van.

Hier klopt iets niet
Even later hoor ik: ‘Eh, Ingrid, wil je even meekijken, want hier klopt iets niet.’ Ik schuif het gordijn een stukje open en zie haar staan in een beha waarvan de cups veel te klein zijn. Ik schiet in de lach om de manier waarop ze erbij staat en hoe ze naar me kijkt. Met een tikkeltje zelfspot dat in haar ogen af te lezen is, wijst ze naar haar borsten die bollend boven de cups uitsteken. De beugels laten ongenadig afdrukken achter in haar huid.

Vlug sluit ik het gordijn en pak uit de collectie beha’s twee exemplaren waarvan ik weet dat ze ze mooi en comfortabel vindt. Zonder te vermelden dat deze beha’s een ruimere cupmaat hebben, hang ik ze aan de haakjes in de paskamer die ze in gebruik heeft.

Nog geen minuut later hoor ik haar reactie. ‘Oooooh! Deze zit echt su-per lekker!’ Opgetogen opent ze het gordijn en toont haar borsten die keurig in de cups passen en het weefsel comfortabel ondersteunen. ‘Ik neem ze gewoon allebei’ zegt ze vastbesloten.

Acceptatie
Ze is al jaren een vaste klant. Eens in de zoveel tijd komt ze voor zichzelf of voor haar dochter nieuwe beha’s kopen. Als ik haar zie en spreek, is ze altijd opgewekt, spontaan, geïnteresseerd en meelevend en accepteert ze, zoals nu, met een grote dosis humor haar veranderende cupmaat.

Dat de vorm en cupmaat veranderen naarmate je ouder wordt, is niet voor iedereen even makkelijk te accepteren. Veel vrouwen geven zichzelf de schuld. ‘Ik moet afvallen, ik heb het er allemaal zelf aan gegeten’, ‘ik moet nodig weer eens naar de sportschool om mijn bovenlijf te trainen.’

Klierweefsel in de borsten neemt af, vetweefsel neemt toe
De oorzaak van verandering ligt vaak niet bij jezelf. Vrouwen kunnen er gewoonweg niet omheen. Het klierweefsel in de borsten neemt (onder invloed van hormonen) af als je ouder wordt en het vetweefsel neemt toe. Het is dus onontkoombaar dat je cupmaat verandert in de loop der jaren, met het gevolg dat je in de meeste gevallen afscheid moet nemen van het type beha’s die je altijd droeg.

Het vetweefsel dat het minder wordende klierweefsel vervangt, hecht zich bovenop het beschermende laagje vetweefsel dat zich altijd al onderin de borst bevindt. Het bindweefsel aan de bovenkant van je borsten verliest steeds meer aan draagkracht en kan het nieuw aangroeiende vetweefsel onmogelijk ‘hoog’ houden. Het gevolg is dat het volume aan de bovenkant van de borst afneemt en een ander type beha noodzakelijk is om de borst voldoende support en vorm te geven.

Kom langs voor een pasadvies op maat
Ervaar jij ook dat je borsten veranderen naarmate je ouder wordt? En ondervind je problemen met het vinden van een goed passende en steungevende beha? Kom dan langs op het moment dat je voldoende tijd hebt voor een uitgebreide passessie of bel om een afspraak te maken voor een één op één advies. We helpen je graag om het juiste model voor jouw borsten te vinden: https://love-li-lingerie.nl/

0 thoughts on “Je borsten veranderen naarmate je ouder wordt”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: