Jarenlang elke dag pijnlijke borsten, nu klachtenvrij

“Ingrid, ik weet niet waarom, maar ik voel zo enorm de behoefte om mijn hoofd tegen jouw arm te leggen.” Terwijl ik haar bijna fluisterende stem hoor, verplaats ik mijn arm dichter naar haar wang en moedig ik haar aan te doen wat ze voelt. Ik hoor haar diepe ademhaling en kijk even naar haar ontspannen gezicht met de flauwe glimlach om haar lippen en de gesloten oogleden.

Trouwe klant van ver
Ze is, zoals ik haar vaak gekscherend noem, één van mijn trouwe ‘klanten van ver’. Vanochtend heeft ze de ruim twee uur durende treinreis vanuit haar woonplaats afgelegd om naar mij en mijn winkel te komen. Vorige week nog reisde een ‘paspakket voor thuis’ per post naar haar toe. Het was gevuld met lingerie en badpakken in haar maat. Toen het pakket bezorgd werd, creëerde ze thuis een paskamer en een moment voor zichzelf om alles op haar gemak te passen.

De keuze was gauw gemaakt. Twee prachtige lingeriesets die meteen comfortabel aanvoelden. De badpakken waren helaas niet naar wens en daarom besloot ze een vrije dag te nemen en de niet passende artikelen zelf terug te brengen en meteen andere badpakken te komen proberen.

Een afspraak voor haar borsten maken
Enthousiast over haar idee appte ik haar dat ik op mijn beurt tijd vrij kon maken om haar een VLOW® behandeling te geven. In haar eigen woonplaats heeft ze al een aantal keer een behandeling mogen ontvangen van een collega borsttherapeute, dus ze weet waar ze naar uit kan kijken. Opgetogen  reageert ze dat dat echt wel een heel goed idee is. Ze had toch al een tijdje het voornemen om weer eens een afspraak voor haar borsten te maken, nu heeft ze meteen twee vliegen in één klap.

Elke dag pijnlijke borsten
Jarenlang had ze klachten. De in het ziekenhuis gestelde diagnose ‘mastopathie’ beheerste haar leven. Elke dag pijnlijke, gezwollen en gespannen borsten. Pijn is de grootste klacht bij mastopathie. Bewegen (sporten en traplopen) en aanraken (vrijen, kinderen knuffelen, op je buik liggen) is vaak erg pijnlijk. Maar ook als je rustig zit kun je pijn hebben in je borsten.

Het dragen van beha’s was nooit prettig. Altijd voelde ze die ‘krengen’ van beugels venijnig in haar huid prikken. Eenmaal thuis van haar werk was ze blij als ze de beha uit kon doen.

Niets aan te doen
Een aantal jaren geleden benaderde ze mij. Het leek er niet op dat een specialist haar van haar klachten af kon helpen en ze kon nergens goede beugelloze beha’s in haar maat vinden. De pijn in haar borsten moest ze accepteren. Er was helaas niets aan te doen, behalve het slikken van de anticonceptiepil of het starten van een hormoonbehandeling. Oplossingen waar ze niet echt warm voor liep.

Klachtenvrij
Ik adviseerde haar om contact op te nemen met een VLOW®therapeute bij haar in de buurt en stuurde verschillende modellen beugelloze beha’s naar haar toe. Na twee behandelingen en het dragen van beugelloze beha’s is ze zo goed als klachtenvrij. Zodra ze ook maar een steekje pijn of spanning in haar borstweefsel voelt, weet ze dat het tijd is om een nieuwe afspraak te maken. Nooit meer laat ze haar dagen vergallen door pijn en ongemak en zorgen over haar borstgezondheid.

Opheffen van blokkades
Terwijl haar hoofd tegen mijn arm rust, stretch ik voorzichtig en langzaam de huid van haar borst waar lymfestroming en doorbloeding stagneren door verklevingen in het bindweefsel. Op zachte toon vraag ik om haar aandacht te richten op het gebied waar de spanning zich aandient. Met haar ademhaling ondersteunt ze het effect van de behandeling en ik voel langzaam de vrijheid en ruimte ontstaan. Het opheffen van de blokkades zorgt voor een effect wat voelbaar is in haar hele lichaam. De warmte en ontspanning verspreiden zich naar haar buik en benen.

Als haar borsten volledig ontspannen aanvoelen, rond ik de behandeling af, dek ik haar nog even extra warm toe en laat ik haar een moment alleen om na te genieten en rustig bij te komen.

Preventieve borstweefselbehandeling
Een borstweefselbehandeling is, behalve helpend bij klachten als cystes en mastopatie, ook heel geschikt om in te zetten als preventief middel om je borsten gezond te houden. Heb jij geen last van pijnlijke plekken en ongemak, maar wil je wel positieve aandacht en zorg aan je borsten besteden? Dan is een behandeling aan te bevelen. 

VLOW®behandeling
Heb je vragen over de behandelmethode of wil je een afspraak maken voor een VLOW®behandeling? Kijk dan op www.love-li-lingerie.nl voor meer informatie en de contactmogelijkheden. 

1 thought on “Jarenlang elke dag pijnlijke borsten, nu klachtenvrij”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: