Ik heb een talenknobbel en een wiskundedeuk

Als wiskunde in mijn tijd een verplicht eindexamenvak was geweest, had ik nu nog op de middelbare school gezeten… Toen ik in atheneum 4 zat, deelde mijn wiskundedocent de cijfers van de derde toets uit en zei: “Er zit een stijgende lijn in, Esther.” Ik veerde op en hoopte op een 4. Het bleek een 2,3 te zijn. Taal is zeg maar wel mijn ding. Ik had zonder enige moeite of inspanning vier keer een 8 op mijn eindlijst.

Iedereen heeft zo zijn talenten…
En zo is het ook met ondernemers. Je hebt allemaal je talenten – en allemaal je minder sterke kanten. De kunst is om te weten waar je goed in bent, en dat te laten zien. Zonder dat je jezelf nou enorm op de borst hoeft te kloppen. Om de een of andere reden zijn we daar altijd heel bang voor; dat we uitstralen: kijk mij, kijk mij, kijk hoe goed ik ben! Terwijl het juist de dingen zijn waar je goed in bent waarmee je een ander kunt helpen.

Ik ben een kei in het vinden van onderwerpen voor mijn klanten
En in het verpakken van die onderwerpen op een manier die beeldend en aansprekend is. Voor mij is dat een tweede natuur geworden waar ik zelf totaal niet meer bij stilsta. Maar mijn klanten zijn me er enorm dankbaar voor.

Waar ben jij een kei in?
Kan je dat in twee zinnen zeggen? Zo niet, stuur me dan even een mailtje, dan plannen we een Zoom-afspraak in. Een half uurtje, gratis en voor niets en zonder verkoopverhaal. Want ik durf te wedden dat ik binnen dat half uur twee dingen kan noemen waar jij in uitblinkt.

De Visiegraaf
Ik ben Esther van Berk, de Visiegraaf. Ik maak socialmediavideo’s met ondernemers die de wereld een beetje beter en mooier willen maken. Korte, krachtige kennisvideo’s waarin jij als ondernemer anderen inspireert, motiveert en adviseert. 

Agenda:
1 maart van 12.30 tot 13.00 uur: Lunch & Learn. Over dat éne ding dat je goed moet doen als je wilt dat je klanten in de rij staan

22 t/m 25 maart: Gratis online training ‘Laat zien waar je voor staat in 5 stappen’. Elke ochtend van 9.00 tot 9.45 uur. Aanmelden kan nu al: https://www.devisiegraaf.nl/laat-zien-waar-je-voor-staat-in-4-dagen/

0 thoughts on “Ik heb een talenknobbel en een wiskundedeuk”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: