Huilen tijdens het tanden poetsen

Huilen tijdens het tanden poetsen. Het overkomt me vaker. Waarschijnlijk omdat ik dat voor de spiegel doe en me dan afvraag wat er op dat moment allemaal gebeurt, wat er allemaal speelt.

Op het moment dat ik in de spiegel kijk, weet ik het
Ineens sta ik te huilen. Nee, natuurlijk niet ineens. ’s Nachts loop ik dan ook al op. Ben ik al aan het malen. Wat doe ik toch steeds? Waarom overkomt me alles in plaats van dat ik er grip op heb? Wat wil ik nou precies? En op het moment dat ik dan in de spiegel kijk, weet ik het. 

Onbewust blijft het mijn gedrag bepalen
Als een bom komt het binnen. Ik ben nog steeds vanuit die ander bezig. Vanuit dat wat die ander wil. Vanuit dat wat ik dénk dat die ander wil. Mijn eigen behoeften staan al heel lang in de koelkast. Gewoon even lezen of zitten, mediteren. Het blijkt heel lastig. Ineens weet ik ook waarom. Omdat ik mijn (emotionele) veiligheid haal uit het gevoel één te zijn met die ander. Ik pas me van daaruit steeds aan.

Natuurlijk ben ik me van heel veel al bewust en gebeuren sommige dingen me écht niet meer. Maar onbewust is de behoefte aan één zijn blijkbaar zó sterk, dat het mijn gedrag blijft bepalen. 

Deel van een groter thema
Wat ben ik op dit soort momenten blij dat ik met astrologie werk. Dat ik wéét waarom ik dit doe. Dat ik weet dat deze behoefte deel is van een groter thema. Een thema dat te maken heeft met me aanpassen, met mijn grenzen aangeven en met mijn manier van communiceren. Maar weten dat je zo in elkaar zit is nog wel even iets anders dan ermee dealen in het dagelijks leven. Vooral nu ik zie dat ik ‘het heb doorgegeven’. 

Schuldgevoelens
Mijn dochter stoeit namelijk met dezelfde thema`s. Daardoor heb ik wel eens schuldgevoelens. Tegelijkertijd besef ik me ook dat alles gaat vanuit een staat van onbewustheid en dat er van schuld helemaal geen sprake is. We hebben allemaal onze eigen pijn en proberen daar zo goed mogelijk mee te leven. Er is dus geen schuld in deze, alleen heling. En dat komt eraan. Ik voel het. In al mijn vezels. 

Oude patronen
Op dit moment namelijk raakt de planeet Uranus dát thema in mijn horoscoop. Uranus is de planeet die in de astrologie symbool staat voor de energie IN onszelf die kijkt naar alles wat niet (meer) werkt. Naar oude patronen die uitgediend zijn. En daarin wil hij verandering. Dat gaat soms gepaard met schok en schrik en soms met een plotseling inzicht, zoals nu, tijdens het tanden poetsen. Maar ik weet dat het kan gebeuren en ik sta er open voor. Ik kan het laten gebeuren.

We zijn samen op weg om het anders te doen
Daardoor kan ik meewerken aan mijn eigen ontwikkeling. Goed luisteren naar mijn binnenwereld en mijn dromen onderzoeken. Er zijn seintjes genoeg dat wat ik doe, is uitgediend (zoals bijvoorbeeld mijn droom over een lege batterij). Het mag anders en daar ga ik zelf aan meewerken.
Mijn dochter krijgt begeleiding en steun op school via de mentor. En ik werk via familieopstellingen en coaching aan mezelf én luister goed naar wat IK wil. We zijn samen op weg. Zodat ik het anders kan doen. Zodat mijn dochter het anders kan doen. En dat is precies wat Uranus graag wil! 

Wil jij ook meebewegen in jouw proces? Neem dan contact met me op of lees het blog Alles heeft geleid naar deze fase dat ik schreef over het consult met Janna.

20 thoughts on “Huilen tijdens het tanden poetsen”
 1. Uranus en staturnus, als die bezig zijn in mijn leven dan word ik opstandig, gefrusteerd , gaan mijn schouders vaster zitten en nog een reeks van emoties. Belangrijk voor anderen dat jij kan duiden wat er speelt in de sterren.

 2. Oh Miranda, wat mooi dat je dit deelt. Ik herken dat ook het huilen onder het tanden poetsen. En dan soms van schrik beseffen, wat is dit nou? Grip hebben op het leven, dat is er eentje. Voor mij gaat het over ‘controle’ houden en voor jou weer ‘controle’ krijgen als ik het zo goed lees.
  En wat mooi dat jij samen met je meisje stappen aan het maken bent.
  Er komt dus een moment dat jullie heerlijk met elkaar gaan schaterlachen in de spiegel!?

  1. Ja, nu je het zegt Susan, dat ken ik. Mooi gezegde! Ik heb in mijn horoscoop een constellatie die aangeeft dat ik degene ben die het anders mag gaan doen. En dat voelt ook steeds meer zo. Het blijft boeiend!

 3. Mooi dat je deze inzichten kan halen uit astrologie. Fijn dat je er bewust van bent en het zo kan oppakken.

  1. Alle hulde voor de leraren en wijsgeren op mijn pad. Het heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben. De astrologie geeft mij veel inzicht en steun in deze processen.

 4. Wat een mooie, open en kwetsbare blog Miran! Het blijft bijzonder hoe het werkt met het doorgeven van patronen. Gisteravond hadden we het er nog over! Gelukkig zijn we ons er nu van bewust en mogen we het hier laten stoppen door aan onszelf te werken en daarmee het onbewuste bewust te maken. Maar wat een proces is dat! Gelukkig hebben we de rest van ons leven de tijd ?

 5. Wat een mooi en herkenbaar blog Miranda. Ik merkte op een bepaald moment ook dat mijn dochter tegen dezelfde dingen aanliep als ik. Inmiddels zijn we heel wat jaren verder, zijn we ons er allebei van bewust en werken we eraan. Ieder op zijn eigen manier. Fijn dat jij met behulp van astrologie anderen kunt helpen.

  1. Dank je wel Ellen! Ik ben blij dat ik de mogelijkheid heb gehad om me er in te verdiepen en goede scholing heb gehad. Ik ben nog elke dag dankbaar voor wat ik weet en doe daar zeker ook mijn voordeel mee. Fijn dat het herkenbaar is, het was best heel spannend om dit te plaatsen.

 6. Niets menselijks is ons vreemd. Mooi dit te lezen en daardoor opnieuw bij mezelf te rade te gaan. We zitten in datzelfde schuitje: luisteren naar de binnenwereld en onderzoek. Zo herkenbaar… Ik weet het ook wel, maar hoe verder met de uitvoering.
  Ik wordt steeds nieuwsgieriger naar de astrologie. Kom vast een keertje bij je langs… komt tijd komt raad!?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: