Hoe schrijf je de Over mij pagina?

Voor de meeste ondernemers is het schrijven van de Over mij pagina het lastigst. Vaak wordt mij gevraagd om deze pagina te schrijven, aan de hand van een interview. Dat doe ik graag, want ik ben dol op interviewen en weet goed waar zo’n Over mij pagina aan moet voldoen. Toch ben ik van mening dat je je Over mij pagina het beste zelf kunt schrijven. Het gaat over jouw leven, jouw keuzes en je gebruikt jouw woorden. Ik geef je daarom de 6 ingrediënten waar je op kunt letten bij het schrijven van jouw Over mij pagina. 

De meeste ondernemers vinden het doodeng om zichtbaar te worden. Dat is vaak de reden waarom het schrijven van de Over mij pagina wordt uitgesteld. “Het gaat toch niet om mij? Het gaat om mijn bedrijf en m’n aanbod.” Dat zijn de excuses die ik vaak hoor. Dan leg ik uit dat jij het onderscheidend vermogen bent van je bedrijf. Mensen werken graag met mensen, je klanten willen weten wie jij bent, hoe je werkt en ontdekken of ze met jou in zee willen. 

Zichtbaar worden
Ik begrijp heel goed dat het eng kan voelen om zichtbaar te worden, maar je hebt die drempel over te stappen nu je ondernemer bent! Je mag laten zien wie je bent, waar je voor staat, waar je anderen mee kunt helpen. Op de homepage na, wordt de Over mij pagina het best bezocht! En natuurlijk hoef je niet al je lief en leed te delen, maar je websitebezoekers willen wel weten wat voor vlees ze in de kuip hebben. Stel het daarom niet uit en ga dit proces met jezelf aan. 

Hoe begin je aan je Over mij pagina?
Schrijf eerst in klad op hoe jouw levenspad eruitziet, wat je hiervoor allemaal hebt gedaan en hoe je ertoe bent gekomen om dit bedrijf te starten. Schrijf lekker achter elkaar door, let niet op volgorde, spelling en grammatica. Het is gewoon een kladversie. Het belangrijkste is dat jouw ‘waarom’ duidelijk wordt. Waarom je nu doet wat je doet. 

De 6 ingrediënten voor jouw Over mij pagina

1. Natuurlijk staat er een goede foto van jou op je Over mij pagina. Kies niet voor een onprofessioneel vakantiekiekje. Het gaat hier om je bedrijf. Investeer in een goede fotoshoot en durf jezelf te laten zien. Dus geen ‘veilige’ foto’s in zwart/wit of waarop je in de verte te zien bent, of alleen een silhouet, maar kijk recht in de lens, maak contact met jouw ideale klant.

2. Geef in de eerste alinea van jouw Over mij pagina antwoord op de vraag wat er in jouw leven gebeurde waardoor je bent gaan doen wat je nu doet. 

3. Benoem vervolgens in 1 zin wat je daarvoor hebt gedaan (qua carrière), bijvoorbeeld: Hiervoor werkte ik als bedrijfspsycholoog voor 4 verschillende multinationals. Of: Tot die tijd werkte ik 20 jaar in verschillende managementrollen bij zakelijke dienstverleners.

4. Vertel daarna waarom het zo klopt dat je nu doet wat je doet; vertel over je passie, voldoening, trots, je missie, het resultaat bij je klanten. Indien je een hele duidelijke visie hebt op je vakgebied, deel deze dan ook. Daaruit blijkt wat jou onderscheidt van anderen.

5. Tot slot is het hartstikke leuk om te weten wat voor een persoon jij bent. Dus vertel wat over jouw eigenschappen, jouw aanpak, wat jou typeert. Bijvoorbeeld: Als schrijfcoach geef ik hoofdzakelijk opbouwende feedback, want ik ben een warm, zachtaardig en mild persoon. Een verbinder, ik geef mijn klanten 200% aandacht. Toch kan ik soms een strenge schrijfjuf zijn, want ik houd niet van gemuts, getreuzel en gepruts. 

6. Onderaan je Over mij pagina kun je, als je het leuk vindt, nog wat weetjes delen over jou. Dingen die jou typeren. Dat hoeft niet in volle zinnen, maar kan in een banner, een visual of gewoon wat kernwoorden. Bijvoorbeeld:

Houd van levensverhalen
Is gek op rode katers
Emigreert later naar Andalusië
Leest het liefst in bad en aan zee

Nog wat tips

  • Let er wel op dat het niet te lang wordt, je hoeft niet je hele levensverhaal te delen. Maximaal 700 woorden is goed behapbaar en geschikt voor een webpagina. 
  • Het gaat over jou, dus verschuil je niet achter ‘we’. Dat zie ik nog veel gebeuren. Zeker als je een zzp’er (zelfstandige zonder personeel) bent, slaat het echt nergens op om in de we-term te schrijven.

Het doel van je Over mij pagina
Je mag best persoonlijk zijn, het doel van deze pagina is dat je een persoonlijke relatie gaat opbouwen met je websitebezoekers. Je wilt immers dat jouw ideale klanten je alvast leren kennen zoals je echt bent. Als je dit goed doet, gaan ze je direct vertrouwen, volgen of contact met je opnemen.

Jouw webteksten op papier
Kun jij wel wat hulp gebruiken met je webteksten? Doe dan op mee aan de online training Webteksten schrijven. Heb je alleen moeite met het schrijven van de Over mij pagina? Dan is deze training op jouw lijf geschreven.


0 thoughts on “Hoe schrijf je de Over mij pagina?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: