Gaat mijn boek de economie van de liefde zichtbaar maken?

Ik dacht dat het spam was, maar na de tweede keer besef ik het: ik heb een uitnodiging ontvangen van de Koninklijke Bibliotheek. Om mijn boek tot het cultureel erfgoed te laten behoren. Je gaat er bijna van naast je schoenen lopen. Wil ik dat wel? Behoort mijn boek wel tot ons erfgoed? Een boodschap verkondigen, verpakt in een boek, is toch meer een economische drijfveer (in mijn geval)?

Een trots gevoel stroomt door mij heen
Ik pak mijn oude, gele schrijfboekje. Voorop staat te pronken: ‘Everything starts from a dot!’ Deze stip, mijn idee, heeft me zo bijzonder geïnspireerd om mijn boek te schijven. Ik lees terug waar het intuïtief over mocht gaan. Een trots gevoel stroomt door mijn lichaam. En ik zie voor ogen dat veel andere bijzondere ondernemers ook zo trots mogen zijn. Vol liefde voor hun vak, hun bedrijf, hun klanten. Ja, vooral hun klanten die hun transformatie doormaken, verlost zijn van hun probleem, pijn of zorgen.

Suddertijd voorbij
Ik heb even gesudderd en ik zeg nu: Doen, Elma! Breng je boek naar de Koninklijke Bibliotheek. Mijn boek De illusie van geld, een ander kijk op geld geef namelijk ons nageslacht zeker een inkijkje in het einde van 20e en begin 21e eeuw. En dat geldt absoluut voor meer boeken. Ik weet het zeker, want Ik heb een droom, zoals Martin Luther King van diep uit zijn hart ons toeriep: “I have a dream!”

De droom die we samen delen?
Wat hoop ik dat men over honderd 100 jaar over ons zegt:
– wat gek dat onze voorouders het liefst miljonair wilden zijn om gelukkiger te worden
– dat onze voorouders meer geld wilden verdienen voor een gevoel van vrijheid en meer keuzevrijheid
– dat ze zoveel van hun eigen overtuigingen projecteerden op geld
– dat ze zoveel oordelen over arme of rijke mensen hadden
– dat ze zo weinig over hun eigen brein wisten waardoor er zoveel hebzucht en trauma’s waren door geld
– dat ze de energie van geld intens besmette, dus ook de kracht van waarde-uitwisseling
– wat gek dat onze voorouders de voorkeur gaven aan het verwerven van materiële zaken i.p.v. liefdevol samenzijn en het bewaken van een gezonde aarde
– dat hun ego zoveel waarde hechtte aan een te grote auto
– dat ze geen flauw benul hadden dat de economie van de liefde al bestond, alleen onzichtbaar was voor de massa en dat ze daarom de economie van prestige en veel geld maar bleven voeden
– wat gek dat onze voorouders zo intens in schaarste leefden, ook al waren ze (financieel) rijk
– dat ze een huis primair als een investeringsproject zagen
– dat ze het geld verdienen voorrang gaven boven de liefde(s) van hun leven

Het verhaal van de liefde zonder geldwolven
Het is tijd dat we elkaar een ander verhaal vertellen. Over hoe we geld verdienen, over waarom we geld verdienen. En vooral jezelf een ander verhaal vertellen waarom jij wel of niet genoeg geld mag hebben voor een fijn leven. Laten we stoppen met projecteren en oordelen, want ik pak namelijk die negatieve energie op. En niet alleen ik, want alles is energie zoals Einstein het ons heeft geleerd.

Negatieve energie maakt me klein. Het brengt me in een gootje richting het afvoerputje. Die buitenwereld laat ik los, vaak lastig, maar ik zet door. Ik wil zo graag dat de kleinkinderen van mijn nichtjes, de kleinkinderen van kinderen van mijn vrienden en van klanten een ander verhaal vertellen. Dat zij over 100 jaar verbaasd zijn over ons, omdat het zo vanzelfsprekend gewoon is om te leven in de economie van de liefde. Dat ze vol ongeloof zijn over ons als ‘barbaren’. Ongeloof over de geldwolven in de maatschap die zoveel goeds kapot maakten.

Het maakt me dus dankbaar dat mijn boek tot het cultureel erfgoed behoort. Wie weet lezen zij het ook.

Waarom wachten?
Zij kunnen het over 100 jaar lezen hoe hun economie van de liefde zo verschilt met die van ons. En jij kunt het nu al lezen, mijn visie over geld, verwoord in mijn levensverhalen. Elke verhaal heeft wel een boodschap die iets bij je losmaakt. Je hoeft alleen maar het boek ‘De illusie van geld, een andere kijk op geld’ te lezen. Je bestelt het hier >>

Laten we geen twijfels hebben om de kinderen van later een leven vanuit liefde te geven, want:

Geldwolven
blijven bestaan?
Een ander verhaal
vertellen we elkaar vanuit
liefde

#geldelfje

P.s. Een geldelfje is een gedicht van 11 woorden om de geldwolven te redden. Je leest meer #geldelfjes en andere gedichten ook in mijn boek ‘De Illusie van geld

1 thought on “Gaat mijn boek de economie van de liefde zichtbaar maken?”
  1. Hihi ons als barbaren. Zo had ik het nog niet bekeken Elma. Heerlijk hoe jij altijd weer bij mij iets aan kunt zetten.
    Mooi blog en super dat jouw boek nu ook in de Koninklijke bibliotheek staat. Daar hoort het ook. 💕

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: