Zo kun je gewoon wat vaker blij zijn

We vergeten het zo snel, druk druk druk. Werk, huis, kinderen, sporten, vrienden, feestdagen, boodschappen. De lijst van wat er allemaal moet gebeuren is vaak hartstikke lang. En nergens staat op die lijstjes tijd om te lachen en blij te zijn.

Blijdschap overkomt je
Natuurlijk willen we allemaal wel wat vaker blij zijn. Alleen zit dat over het algemeen niet in ons systeem, het staat letterlijk niet op onze lijstjes. Want hoe zou je dat moeten doen? Je kunt niet zomaar op commando blij zijn toch? Dat overkomt je, en kun je niet zomaar afdwingen. Om vaker blij te zijn is het bijvoorbeeld handig om aan mindfulness te doen, regelmatig te mediteren, goed in je lijf te zitten, gezond te eten en noem het allemaal maar op. Tenminste het lijkt er op dat velen dat denken. We moeten zo veel van onszelf, dat blij zijn er vaak bij inschiet. En dat is eeuwig zonde, naar mijn mening.

Positieve bijwerkingen
Blijdschap heeft ieder mens zo ontzettend veel te brengen. Niet alleen geeft het je een fijn gevoel, het geeft je meer energie en veerkracht. Blije mensen zitten beter in hun vel, kunnen gemakkelijker met tegenslagen omgaan. Je ziet sneller oplossingen in plaats van problemen. Onvoorstelbaar toch? Dat een emotie, een gevoel zo veel positieve bijwerkingen heeft. Het geeft je letterlijk meer kracht en controle in je leven.

Makkelijker dan je denkt
Met het Gelebalgevoel promoot ik het voelen van blijdschap, energie en enthousiasme in je eigen lijf. Volgens mij is het namelijk veel makkelijker om dat te voelen dan je denkt. Laatst kreeg ik na een workshop van het Gelebalgevoel de volgende reactie:

Ik zie nog de lachende gezichten voor me. En de gele ballen die door de ruimte dansen. Wat is het eigenlijk simpel!

Want echt, het is inderdaad simpel. Ik zal je de truc uitleggen, niet schrikken, hier komt het: gewoon wat vaker aan leuke dingen denken. Oh, dat klinkt waarschijnlijk veel te eenvoudig voor je, maar het is nou eenmaal echt zo gemakkelijk. Het probleem is alleen dat het vaak vergeten wordt door alle andere taken op de To do lijstjes en alles wat onze aandacht vraagt.

Visuele reminder
Dat is precies de reden dat ik gele ballen promoot. Een gele bal is een visuele reminder. Laat de gele bal je helpen. Denk bij elke gele bal die je tegenkomt aan iets leuks, de lach van een geliefde, een grappig voorval, je eigen favoriete kleur, een fijne vakantie, de ondergaande zon. Het maakt niet uit, als je er maar blij van wordt. Elke keer weer, en kijk naar ze uit, de gele ballen zijn namelijk overal. Speciaal voor jou om blijdschap in je leven te brengen. Als je er zo over denkt, zie je ze steeds meer als echte cadeautjes en het is superleuk om cadeautjes te ontvangen, toch?

Hulp nodig?
Met mijn 1-op-1 sessie zorg ik er met verschillende oefeningen voor dat de gele bal ook voor jou een geweldige reminder van blijdschap wordt. Of maak het effect groter en breng het gelebalgevoel naar je werk en doe een workshop samen met je collega’s.

0 thoughts on “Zo kun je gewoon wat vaker blij zijn”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: