Wie wil mij nou zoenen? Acne van oor tot oor

Een bezoek aan de huisarts is hoog nodig. Ik heb het al lang genoeg en ben er helemaal klaar mee. Wie wil er verkering met iemand die er zo uitziet? Een krentenbol lijkt het en ik schaam me dood. Weg en wel nu!!

Onzichtbaar maken
Als 15-jarige had ik er last van: acne. Ontstekingen die ik probeerde open te krabbelen, in de hoop dat die pukkels de volgende dag waren verdwenen als sneeuw voor de zon. Niet dus hè. De plekken zagen er nog erger uit. Dan maar poeder van mama erop voordat ik naar school ging. Beetje camoufleren, misschien zag niemand het.

Lekker strak en vetarm
’s Avonds volgde hetzelfde ritueel. Mama had een flesje alcohol in het badkamerkastje staan. Voorzichtig maakte ik het wattenbolletje nat en veegde mijn gezicht net zo lang, totdat het bolletje schoon bleef. Mijn huid voelde nu lekker strak en bovenal glom het niet meer van het vet.

Potje met vet
De frustraties groeiden. Vandaar het bezoek aan dokter De Bruijne. Misschien heeft hij iets. Gelukkig begreep hij mij en schreef een recept voor. Op de fiets naar de apotheek en daar kreeg ik een bruin potje met crème. Ik kon niet wachten om het ’s avonds op te smeren.

Zwavelzalf
De zwarte dop draaide ik open. Wat een lucht zeg. Dik opsmeren, dan ben ik gauw van die ellendige pukkels af. Na een week stonk mijn kussen en mijn huid. De vellen hingen erbij. Dit heb ik dus niet lang gebruikt, dat snap je zeker wel. Stel je voor dat je gezoend wordt en je stinkt!

Neem een vent
Terug naar de dokter. Die had nog een optie: de pil. Dit kon ik thuis beter niet vertellen. Bij de pil kreeg ik de mededeling: “Als je een vriendje krijgt gaan die pukkels wel over.” Later werd het: “Als je je eerste kindje krijgt gaat het wel over.” Met dit advies was ik, toen als 17 jarige, blij mee zeg!

Mijn acne bleef, na mijn man, en 2 zonen gebaard te hebben, tot mijn 34ste opspelen. Gelukkig is er heel wat veranderd sinds toen.

Arme huid
In 1986 begon ik met mijn basisopleiding Schoonheidsverzorging aan het Thomas Instituut in Den Bosch. Daar leerde ik alles over de huid, hoe het behandeld moest worden, massages, make-up etc. Als je van je acne wilt afkomen, dan is dat niet op de opleiding schoonheidsverzorging. Zoveel chemische troep op mijn toet tijdens de praktijklessen, dat het dagen duurde voordat mijn huid weer tot rust kwam. Vervolgens kwam de volgende schooldag er weer aan.

Hoe kwam ik eindelijk van mijn acne af?
In 1990 maakte ik kennis met Dr. Hauschka Cosmetica. Na een mooie training bij WALA in Eckwalden, Duitsland mocht ik mijzelf Dr. Hauschka Therapeute noemen. In die week gebruikte ik de producten van Dr. Hauschka: reinigingscrème, gezichtslotion speciaal en gezichtsolie. Het was een wake-up call. Mijn huid reageerde prachtig en eindelijk, eindelijk was ik van die onrustige huid af.

Expertise
Na al die jaren als Dr. Hauschka Therapeut kan ik mijzelf wel expert noemen op het gebied van natuurlijke huidverzorging. En mijn kijk op acne met name op de oorzaak van die onzuivere huid.

Kies voor beter
Een onzuivere huid is écht balen, ik weet er alles van. Wil je graag geholpen worden en ben je bereid te investeren in jezelf? Dan ben je hier aan het goede adres. Neem contact op voor een consult van een uur, dan bekijk ik wat de beste behandeling en ondersteuning voor jou is.

0 thoughts on “Wie wil mij nou zoenen? Acne van oor tot oor”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: