Weg

Het is er eigenlijk iedere ochtend zodra ik opsta. En best al een tijd. Paar maanden of zo. Het overvalt iedere keer toch weer een beetje. Ik wil er niet in blijven hangen, accepteer inmiddels dat het er is, gebruik pranayama (yoga-ademhalingsoefening) om te verbinden met mijn lichaam – als een soort reset – en ga na of er iets is waaraan ik het kan relateren. Levert meestal niks concreets op. Ok, wat ga ik vandaag doen waar ik blij van word?

Het knaagt
Eigenlijk heel vreemd om steeds wakker te worden met een gevoel van droefenis. Of liever sadness, dat woord dekt de lading op een of andere manier beter. Er is niks waardoor ik me zo zou voelen. Ik ben gezond, heb een prachtig dak boven mijn hoofd op een van de fijnste plekjes in Breda, geniet intens van mijn zonnige stadstuintje – zeker in deze tijd van het jaar, heb voldoende inkomen, waardevolle vriendschappen, en last but not least, de allerliefste aan mijn zijde. Toch knaagt er blijkbaar iets.

Op zoek naar flow
Is het de interne verbouwing door mij coachopleiding? Is het omdat mijn lief en ik momenteel alle twee ‘zoekende’ zijn? Is het omdat ik in mijn hoofd te veel blijf hangen in dat ik niet weet wat ik wil? Of is het het gevoel dat me soms bekruipt dat ik hier helemaal niet wil zijn? Dan heb ik het niet over deze aardbol in het algemeen, maar deze plek van de wereld. Het huis op de rots aan zee in Spanje met twee honden en een pick up truck schiet steeds vaker door mijn hoofd dan voorheen. Die droom staat voor rust, ruimte en warmte, voor uit de rat race en in flow, voor kwaliteit van leven (boven groot geld verdienen), voor doen waar ik blij van word én waarmee ik bijdraag aan het grotere geheel.

Multi-inzetbaar
Ik spreek mijn talen, heb verstand van communicatie en marketing, schrijf en kook verdienstelijk, krijg enthousiaste feedback op mijn yogalessen en zet binnenkort coaching in om anderen te helpen de moed en kracht in zichzelf te vinden die nodig zijn om de uitdagingen in het leven aan te gaan. Het lijkt me een combi die vele kansen en aanknopingspunten biedt om concreet vorm te geven aan mijn dienstenaanbod.

Luiken open
Volgens mij weet je heel goed wát je wilt! Het is nu zaak om te onderzoeken en te ervaren hoe dat wat je inspireert en waar je energie uithaalt, vorm te geven op een manier die bij je past.” Het was een rake opmerking en waardevol inzicht die Blogzinnig-collega Maria Voskuilen mij recent aanreikte. Door steeds te roepen dat ik het niet wist, sloot ik mezelf op en beperkte ik mezelf. Zo zie je maar weer dat je soms echt iemand anders nodig hebt die je uit je eigen tunnel(visie) haalt…

Werk gezocht in een zonnig oord
Dit komende half jaar (tweede en laatste deel van de opleiding) ga ik dus maar eens aan de slag met het in gang zetten van verschillende experimenten. Hier te beginnen met de volgende oproep: Ben of ken je iemand in een zonnig oord die een yogadocente–coach–kok zoekt voor zijn/haar eigen retreats, mindfulness programma’s en/of zen bestemming? Let’s talk!

Foto Ashiyana Yoga Retreat Centre

4 thoughts on “Weg”
  1. Mooi Sytske. Het klinkt ook als een geboorte dingetje. Je hebt zoveel kwaliteiten en bent niet zomaar naar deze planeet gekomen.
    Terwijl ik reageer zie ik in de Spaanse lucht een eenhoorn verschijnen. Misschien herken je het. Liefs van mij.

    1. Wat lief Anna! (Marije adviseerde me laatst al om bij je aan te kloppen… Ga ik ‘maar ‘s’ doen binnenkort.) En wat mooi die Spaanse eenhoorn, die wil ik wel eens ontmoeten✨

  2. Hallo Sytske,
    Sinds 2 maanden wonen wij in Andalusie, Spanje op een prachtige plek midden in de natuur. We zijn bezig om mensen te zoeken die hier yoga/fotografie/…weken willen organiseren. Zullen we eens bellen om te onderzoeken of we iets moois kunnen opzetten? Vriendelijke groet, Ina

    1. Hi Ina, Dank je wel voor je reactie en voorstel: ik stuur je een PM. En wat een prachtige plek jullie Cortijo Blanco!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: