We kunnen allemaal wel een Saar gebruiken

Mijn buurvrouw heeft een hond: Saar. Saar is een van de grootste, liefste en meest rustige honden die ik ooit ben tegengekomen. Saar weegt zeker 70 kg en beweegt zich intens traag voort. Ze loopt altijd zonder riem, want rennen is überhaupt geen optie voor Saar. Saar gaat vaak midden op straat liggen en wil dan geaaid worden of ze geniet gewoon even van haar omgeving. De rest van de wereld moet maar even wachten. 

Ritueel
Dit ritueel voltrekt zich een paar keer per dag. En terwijl ik ernaar kijk, realiseer ik me dat Saar gelijk heeft. En dat we allemaal wel een Saar kunnen gebruiken. Door Saar blijft de buurvrouw in het ‘nu’. Ze helpt haar vertragen, zaken op een rijtje te zetten en te relativeren. Saar leert ons dat het geen zin heeft om je druk te maken. Het heeft geen zin om te rennen en te vliegen. Saar laat zien dat je een paar keer op de dag gewoon even om je heen moet kijken en kunt genieten van dat wat er al is. 

Vertragen zorgt voor positieve emoties
Als je kunt genieten van dat wat er al is, kun je ook dankbaar zijn. Dankbaarheid is een van de positieve emoties waar je gelukkiger van wordt. Dankbaarheid maakt ons optimistisch en dat helpt weer om beter te relativeren en veerkrachtiger in het leven te staan op de momenten dat het tegenzit. 

De meesten van ons hebben geen Saar en dus rennen we maar door. Als je toch meer wilt weten wat optimisme en dankbaarheid voor jou kunnen betekenen, download dan mijn ebook. Deze staat boordevol oefeningen en meer interessante thema’s uit de positieve psychologie. Ik wens je veel dankbaarheid en optimisme. Ook namens Saar. 

Je kunt het boek downloaden via deze link op mijn website www.vieplus.eu. 

3 thoughts on “We kunnen allemaal wel een Saar gebruiken”
    1. Een Saar. Dat gaat een mooi begrip worden: heb jij je Saar-moment al gehad? Tof hoe je naar Saartje hebt gekeken en ons geïnspireerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: