Wat levert coaching op?

Je investeert tijd en geld. Steekt energie in een nieuw contact. Legt je ziel en zaligheid bloot. Logisch dat je wilt weten wat coaching je oplevert voordat je de stap zet naar een coach.

Wanneer je een nieuwe broek koopt, is de ruil helder. Je betaalt en krijgt er een nieuwe jeans voor terug. Hoe zit dat bij coaching? Het zou fijn zijn als de deal bij coaching ook zo helder is. Je betaalt en krijgt er een nieuwe mindset voor terug. Of een kant en klare oplossing voor het conflict met jouw leidinggevende. Of drie vaardigheden om voor eens en altijd jouw angst de baas te zijn. Of een wondermiddel voor meer vitaliteit. Helaas werkt het niet zo. 

Verrassend resultaat
Mijn ervaring is inmiddels dat jij met een heel andere ‘aankoop’ de sessie uitstapt, dan je in eerste instantie gedacht had. Zo komt Tom met een loopbaanvraag, stuit op onverwerkt verdriet en vertrekt met handvatten om keuzes te maken vanuit zijn gevoel. Danielle is op zoek naar rust en ontspanning in haar hoofd. Zij vertrekt met een nieuwe baan. 

Wat wil jij dat het oplevert?
Ik vermoed dat menig coach de vraag naar wat coaching oplevert teruglegt: wat wil jij dat het oplevert? Tijdens het eerste gesprek spreken we jouw vraag door en verkennen we wat ik voor jou kan betekenen. We stellen samen de vraag vast. Tijdens het coachingstraject houden we in de gaten of de vraag nog passend is. Waar nodig, sturen we bij. Zo kan het voorkomen dat ingaan op onverwerkt verdriet nodig is wanneer dat loopbaankeuzes belemmert. Of ontdekken we dat de onrust in jouw lijf het gevolg is van een ongeschikte werkplek. 

Wat levert jou die nieuwe jeans op?
Dus ja, wat levert coaching op? Ik leg de vraag terug. Wat levert jou die nieuwe jeans op?

Zelfvertrouwen?
Trots?
Zichtbaarheid in jouw omgeving?
Bevestiging?
Aandacht?
Complimenten?
Comfort?
Een praktische oplossing, iets om aan te trekken?
De perfecte outfit voor dat strandfeestje?
Geen gedoe meer met die oude, afgesleten broek?
Een nieuwe versie van jezelf? 

Een investering voor levenslang 
Mmm, dat wat coaching jou oplevert verschilt misschien toch niet zo veel met de aanschaf van een nieuwe broek. Ik durf echter te beweren dat het effect van coaching duurzamer is. Zowel voor het milieu als voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Die hippe, gloednieuwe broek draag je tijdelijk. Het effect van coaching draag je levenslang met je mee.

Ben je benieuwd naar wat coaching jou oplevert? Neem dan contact met mij op.

2 thoughts on “Wat levert coaching op?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: