Wat is het Grote Geheim van alle succesvolle ondernemers?

“Jij had me er wel doorheen gesleept.” Die zin galmde ooit lang na in mijn hoofd. Ik had een lang en leuk gesprek gehad met een klasgenote op de middelbare school met wie ik in die tijd dik bevriend was. Maar mijn leven liep anders dan het hare, ik ging naar een andere school en we verloren het contact om elkaar jaren later weer tegen te komen.

Zij was van gymnasium naar atheneum en daarna havo gegaan; ik van gymnasium naar atheneum – waarvan ik pas later via het volwassenenonderwijs het diploma haalde. De vriendin was met pijn en moeite geslaagd voor de havo en bezig met een opleiding tot fysiotherapeute toen ik haar opnieuw tegenkwam. Of ze die opleiding ooit heeft afgerond, weet ik niet. We zijn opnieuw het contact verloren.

Drive
Maar wat ze zei, heeft me nog heel regelmatig aan het denken gezet. Volgens haar had ze het gymnasium best kunnen halen, als ik daar maar op die school gebleven was. Want dan had ik haar er wel doorheen gesleept. Aan de ene kant voelt dat als een groot compliment. Ik weet dat ik enorm vasthoudend kan zijn, en dat ik anderen kan stimuleren en motiveren om ergens voor te gaan. Ik weet dat mensen graag meeliften op die energie, en dat is helemaal prima. Alleen: het is niet oké als het helemaal van mij afhangt. Dat is niet gezond. Je moet ook zelf de drive hebben om te slagen. Als je alles bij een ander neerlegt, geef je alle macht over je eigen leven uit handen. 

Zichtbaarheid
Datzelfde geldt voor zichtbaarheid op sociale media. Ik kan je overal mee helpen; ik kan je inspireren, motiveren, adviseren, coachen – en dat doe ik met alle liefde en plezier. Maar ik kan het niet voor je doen. Klanten krijgen is een kwestie van volharden. Dat is nu eenmaal niet anders. Zelfs de meest succesvolle ondernemers worden dat niet van de ene op de andere dag. Wat is het Grote Geheim van alle succesvolle ondernemers? Ze weten van geen ophouden.

Zo veel meer
Als jij dat deel voor je rekening neemt, doe ik het mijne en dan hoef je het in elk geval allemaal niet alleen te doen. Zoals een klant laatst tegen me zei: “Jij doet zo veel meer dan alleen video’s opnemen! Je denkt mee met de inhoud en met de strategie; je stuurt bij als het alle kanten op dreigt te gaan; je kijkt heel kritisch of het goed genoeg is of dat het beter nog een keer over kan en dan neem je alle techniek ook nog eens uit handen. Dit had ik alleen nooit voor elkaar gekregen.”

Voel jij aan alles dat het nu ook voor jou tijd is om hiermee aan de slag te gaan en de hele wereld te laten weten wat voor moois en goeds jij hier te brengen hebt? Stuur me dan een mailtje

0 thoughts on “Wat is het Grote Geheim van alle succesvolle ondernemers?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: