Wat is de relatie tussen corona en de planeet Neptunus?

Met de planeet Neptunus zitten we nu in het teken Vissen. De uitwerking hiervan is heel divers en kan echt een halve bibliotheek beslaan. Neptunus staat voor grenzeloosheid. Met name in de Vissen wordt dit nu zo ervaren. De wereld is kleiner geworden, landsgrenzen zijn een stuk minder vaststaand dan voorheen. Virussen vallen ook onder de energie van de planeet Neptunus. Ze zijn niet grijpbaar, houden zich niet aan grenzen en veranderen snel en zonder dat je er erg in hebt.

Spiritualiteit is meer gangbaarder geworden
Vanaf april 2011 is de planeet Neptunus in het teken Vissen gaan lopen. Dit heeft geresulteerd in spiritualiteitsgroei. Niet zozeer gekoppeld aan een religie of vaststaande levensbeschouwing, maar wel meer gericht op wat er gevoeld, ervaren en waargenomen wordt. Hier heeft de planeet Neptunus een grote bijdrage aan geleverd. Het pad naar onszelf is een stuk toegankelijker geworden. Astrologie, numerologie, reiki, yoga, retraites, bezoeken van een medium, mantra zingen, mandala tekenen, meditatie en vele andere methodes, workshops en werkwijzes zijn nu gangbaarder dan ooit.

 De kleur van een periode
Behalve de spirituele uitwerking van Neptunus brengt deze planeet ook weer allerlei andere processen op gang. Dit is specifiek voor elke planeet en elk teken waar deze instaat. Een uitwerking die vooral bij de langzame planeten, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto een bepaalde tijdsperiode kleuren. Later wordt dit de tijdsgeest van een periode genoemd. Hier wordt dus mee bedoeld dat gedragingen en uitwerkingen zo zijn geworden dat ze specifiek bij een bepaalde periode zijn gaan horen.

Virussen, ziektes en planeet Neptunus
Virussen vallen ook onder de energie van de planeet Neptunus. Ze zijn niet grijpbaar, houden zich niet aan grenzen en veranderen snel en zonder dat je er erg in hebt. Hierbij speelt een mindere weerstand een grote rol. Met name ziektes en ziekteoorzaken waar geen mens iets van begrijpt. Niet gangbaar, tastbaar of diagnosticeerbaar, onduidelijk, vaag… zijn allemaal beschrijvingen die hierop van toepassing zijn. Laat dat nou net zijn waar we nu mee te maken hebben. Slijm en longziektes vallen grotendeels onder het teken Vissen. Toeval?

Wat te doen?
De afgelopen jaren hebben we meer aandacht en fixatie op griep, Mexicaanse griep, Sars, vogelgriep, verkoudheden etc. gezien. Ook uitbraken van ziektes komen momenteel op grotere schaal voor. Wat heel goed het grenzeloze effect van Neptunus in Vissen kan zijn. De periode dat Neptunus in Vissen blijft staan, loopt nog tot en met 2026. Tijd om bang te worden en onder een dekentje weg te kruipen? Dat lijkt mij zeker geen goed idee. Juist niet! Zorg dat je weerstand op peil is. Zorg goed voor jezelf. Wat dus ook is dat je beweegt en niet teveel van iets doet of toepast. Dan kan het namelijk weer in een verslaving uitlopen. Wat ook weer typerend is voor Neptunus. 

Neptunus naar je hand zetten
Als je Neptunus slim wilt inzetten voor jezelf ,dan zijn er talloze mogelijkheden: zwemmen, creativiteit de vrije hand geven, een goede film op zijn tijd. Bank hangen voor de televisie is ook goed passend, net als naar de kroeg gaan, verdraagzaamheid, fantasie, je roze bril opzetten of inspiratie opdoen. Muziek luisteren of wegdromen bij zee, varen met een bootje. Zaak is om jezelf niet teveel op te offeren, weg te cijferen, tekort te doen. Of je in het ootje te laten nemen voor de gek te laten houden en van je te laten profiteren. Ontspannen is goed. Dagenlang tot niets in staat zijn is daar dan weer de overtreffende trap van. Natuurlijk is het voor een ieder persoonlijk hoe dit het beste kan worden aangepakt. Dit is af te lezen aan je horoscoop.

De periode corona
Deze periode zal de geschiedenis ingaan als de tijd dat corona de wereld plat legde, we geacht werden binnenshuis onze dagen door te brengen. Vooral niet te dicht bij elkaar te komen. Dat de economie stillag en scholen, bedrijven en restaurants gesloten waren. Wat er allemaal komen gaat is nog niet duidelijk. Het is versluierd, wat mistig en de omtrekken zijn onduidelijk. Net of je met een bootje in de mist op zee zit. Je ziet geen hand voor ogen en weet niet precies waar je je bevindt. Gelukkig dat er dan een kompas voor handen is. Deze wijst je de weg en kan je, mits je deze kan aflezen, de juiste weg op sturen. Zo bepaal jij aan de hand van het kompas je route.

Jouw kompas
Kan je in je dagelijkse leven ook een kompas gebruiken? Dan is een astrologieconsult een goed idee ( digitaal is dit ook mogelijk). Verheldering, inzichten en verduidelijking geven de route aan waar jij je op bevindt. Neem contact op en maak een afspraak: www.kailosinzichten.nl/contact

4 thoughts on “Wat is de relatie tussen corona en de planeet Neptunus?”
  1. Interessant blog, ongrijpbare materie die wel aanspreekt. Mooi hoe jij beschrijft hoe de huidige ontwikkelingen bij Neptunus in vissen horen. Het nodigt mij uit om er meer van te willen weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: