Wat heb ik jullie vreselijk gemist tijdens de lockdown

Nog vóór Mark Rutte de persconferentie geeft op 23 februari ontvang ik al appjes: ‘Mag ik komen?’ Even zakt de moed me in de schoenen. Hoe ga ik dit allemaal voor elkaar krijgen? Hoe plan ik op korte termijn iedereen in? Wie mag eerst en wie zal geduld moeten hebben? Ik besluit te beginnen met de klanten die voor de Kerst niet meer konden komen en zo terug te werken naar 2 maart.

Al dagen ben ik bezig met bellen, appen en inplannen van mijn lieve klanten. Iedereen is blij weer ‘te mogen’. De avond voor de heropening zie ik er als een berg tegenop om weer te beginnen. Al dat gepoets, mondkapjes, protocollen. De lol is er goed vanaf. Ik hunker naar het normale leven.

Kan ik het nog wel?
Ik maak me een beetje zorgen. Had ik beter een keer kunnen oefenen? Wat als ik niet meer weet hoe de behandelingen uitgevoerd worden? Ik wil al die lieve mensen niet tekort doen. Dát dus…ik wil iedereen weer ontspannen en zen naar huis laten gaan. Kan ik het nog wel?

De eerst klant zegt: “Als je het niet meer weet, dan help ik je wel.” Dat is zo lief.

De eerste dag
Maar dan is daar de eerste dag. Wat een feest! Bloemen, kaarten, cadeautjes. Voor iedereen heb ik extra tijd ingepland. Het blijkt nodig te zijn, zoveel verhalen, zoveel liefde en soms tranen. Ik word geraakt door wat ik hoor, hoe ik gemist ben. Waar heb ik toch zo tegenop gezien? Al de warmte geeft me vleugels. Nu weet ik waarom ik in zo’n mineurstemming ben geweest tijdens de lockdown… Ik heb jullie gewoon vreselijk gemist!

We zijn nu drie weken verder en het feest gaat gewoon door. Elke dag opnieuw weer lieve mensen die ik maanden niet heb mogen aanraken. Ik mag je niet knuffelen, maar aanraken doe ik graag. Mijn handen strijken je gezicht, ik herken je met mijn ogen dicht en ik voel je tot diep in mijn hart. 

Een lieve klant met een Dr. Hauschka gezichtsbehandeling schrijft hoe ze haar eerste bezoek heeft beleefd: Dinsdag 23 februari, de persconferentie van Mark Rutte. In spanning wachten op wat we eigenlijk al weten. Ja hoor de contactberoepen mogen weer open. Yes! Op het moment dat de NPO de beelden van de persconferentie wegdraait, zegt mijn telefoon ‘ping’. Ik heb mail van praktijk Gaia. Meteen verschijnt er een glimlach op mijn gezicht die verder gaat dan mijn oren. Weer: Yes! Ik mag weer. Wat heb ik dit gemist. Mijn gezicht zal er blij mee zijn, onderhoud is nodig, maar mijn hele ‘zijn’ is heel blij. De volgende dag krijg ik het telefoontje en de afspraak staat, 4 maart ben ik de gelukkige. Met een fijn gevoel ga ik naar Margaret. Fijn om haar weer te zien en de sfeer voelt meteen weer als een warm bad. Even kletsen en alle coronaformaliteiten afwerken en dan lekker liggen. Door corona praten we niet meer en dat geeft nog meer rust waardoor ik me nog eerder kan ontspannen. Al wil ik eigenlijk van alles vragen en zeggen. De aanraking voelt vertrouwd. Dit is wat ik echt heb gemist. Gewoon lichamelijk contact en de stress los laten. Pure vertroeteling… Dank je wel dat ik de eerste mocht zijn en ik hoop dat bij jou de spanning van het weer beginnen, weg is. Het was perfect.Liefs Bir

Welkom
Welkom terug en ik hoop dat we nooit meer zolang zonder elkaar hoeven te zijn. Als je kennis wilt maken met mijn behandelingen zal je geduld moeten hebben. Het kan nog even duren voor er ruimte is in de agenda. Heb je behoefte aan informatie over mijn praktijk? Bel gerust hoor, dan plannen we een telefoonafspraak in (op dinsdag van 17 uur tot 18:30 uur). Wil je komen, dan spreken we af. Je bent van harte welkom.

1 thought on “Wat heb ik jullie vreselijk gemist tijdens de lockdown”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: