Wat de taal van kleur mij heeft gebracht

Heeft taal een kleur dan? Ja, zeker en het is een prachtige taal.
Hoe het begon? Door het enthousiasme van een vriendin heb ik me aangemeld voor de nieuwsbrief van Anne-Lies, Zij van Bloei! Zo leerde ik de taal een beetje kennen. Ik las prachtige blogs met een kleur in de hoofdrol gekoppeld aan een krachtige vrouw. 

Geel? Jasses!
Diezelfde vriendin meldde mij als cadeautje aan voor de Summerschool in 2018. Iedere week een opdracht. Zo kwam ik erachter dat iedere kleur me iets te vertellen heeft. Geel, jasses, daar had ik helemaal niets mee. Ik moest meteen aan mijn moeder denken. Die zei vaak iets lelijks over geel en dat is me altijd bijgebleven. Maar toen ging ik verder nadenken. Geel is ook de kleur van de zon (waar ik zo van houd) en de kleur van bloemen waar ik vrolijk van word.

Geef mij maar blauw of zwart
En rood? Zo aanwezig, ook niets voor mij. In die tijd had ik zo iets van: geef mij maar blauw of zwart. Het liefst donkerblauw, van alles onder controle hebben en houden. Of zwart, om maar niet op te vallen. Heel interessant en herkenbaar, hier wilde ik meer van weten.

Colour Comfort
Ik meldde me toen samen met mijn vriendin aan voor colour comfort module 1. Hier leer je heel goed jezelf kennen. Wat doet een kleur met mij en waarom? En dan niet uiterlijk, maar op het gevoel. Wat straal je uit? En wat doet het voor je?

Achteraf wel verklaarbaar
Ik ging ook mijn kleding op kleur hangen. Dat was verrassend of toch eigenlijk ook weer niet. Heel veel (donker)blauw en zwart en weinig andere kleuren. Achteraf wel verklaarbaar. Ik krabbelde net uit mijn burn-out, uit mijn donkere periode en langzaam kwam er meer kleur, licht en lucht. Er kwam geel en magenta, wat rood en groen.

Kleurentraining op Bali
Na module 1 kwam module 2, gericht op het coachen van anderen met iets heel bijzonders: een deel kon op Bali gevolgd worden! Dit hebben mijn vriendin en ik gedaan, wat een fantastische ervaring was dat. Niet alleen de training, maar ook Bali zelf. Bali zit voor altijd in mijn hart. Daar wil ik graag de volgende keer over vertellen.

Een onderdeel van module 2 was het voeren van coachingsgesprekken. Dit was een hele fijne ervaring die me fantastische gesprekken met mijn lieve ‘proef’-personen opleverde.

Mijn droom werd helder
Module 3 was de afronding met examen. In die periode voelde ik dat dit misschien toch niet helemaal iets voor mij was. En dan bedoel ik het coachen van mensen. Dat heeft deels te maken met mijn eigen onzekerheid. Maar ook met het feit dat tijdens de training voor mij heel helder werd wat mijn droom echt is: het maken van sieraden van allerlei materialen en kleuren, het liefst afgestemd op de persoon die ze gaat dragen. Maar ook gewoon heerlijk aan de slag met glas, klei of kralen die me op dat moment inspireren.

Atelier
Sinds 1 maart 2020 heb ik een atelier in Spijkenisse waar ik heerlijk bezig kan zijn met glas, fimoklei, epoxy en alle kralen die ik in de loop der jaren heb verzameld. In het atelier kan ik ook workshops geven. Volg je me op Instagram?

0 thoughts on “Wat de taal van kleur mij heeft gebracht”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: