Wat beïnvloedt onze vitaliteit?

Vitaliteit zien we vaak als iets fysieks. Dat we ons elke dag lichamelijk vitaal en energiek voelen. We bereiken dit door gezond te leven, gezonde voeding te eten, te bewegen en door rust te nemen. We beseffen vaak niet dat onze vitaliteit en stemming ook worden beïnvloed door externe factoren waar we ons niet of nauwelijks bewust van zijn.

De invloed van het weer
We worden beïnvloed door het weer. Als het zonnig weer is dan voelen we ons gelijk een stuk vrolijker dan als het een hele dag regent. Ook de wisseling van luchtdruk heeft invloed op ons. Ik krijg altijd met een bepaalde wisseling van luchtdruk hoofdpijn. 

Jaargetijden
De jaargetijden beïnvloeden ons ook. Afhankelijk waar je voorkeur naar uit gaat, ben je vrolijker in de het jaargetijde waar je veel van houdt. Over het algemeen zijn de meeste mensen wat zwaarmoediger tijdens de winter; we komen minder buiten en de dagen zijn donkerder en korter. We komen dan veel minder buiten waardoor we minder vitamine D3 binnenkrijgen. Elk jaargetijde heeft zijn goede eigenschappen en als we meer met de jaargetijden gaan leven, zullen we ons ook beter gaan voelen. 

Zon
Door de zon maak je endorfine aan, wat een positieve invloed heeft op je schild- en pijnappelklier. Hierdoor krijg je meer energie en ontspan je beter. Ook heeft de zon een goede invloed op ons immuunsysteem. De warmte van de zon heeft een positieve invloed op onze spieren en gewrichten. De zon zorgt ervoor dat we vitamine D aanmaken wat weer een positieve invloed heeft op onze botten. De zon heeft ook een goede invloed op ons gelukshormoon, waardoor we ons vaak blijer en dankbaarder voelen. Alles wat je doet, is leuker als de zon schijnt. Let wel op: overdaad van zonlicht geeft schade aan de huid.

Maan
Vooral vrouwen weten wat de maanstand kan betekenen; van nature loopt onze cyclus gelijk met bepaalde maanstanden. De maan heeft zeker invloed op mannen, alleen iets minder merkbaar dan bij vrouwen. Bij volle maan kunnen ook veel mensen niet of slecht slapen. Ik ervaar dat alleen de twee dagen voordat het volle maan is.
 
De maan heeft enorme invloed op de groei van de natuur. Eb en vloed ontstaan door de aantrekkingskracht van de maan op het water. De biologische dynamische tuinders/landbouwers werken met de maanstanden voor het zaaien, oogsten, snoeien etc. Het zou mooi zijn als wij ons allemaal hiervan meer bewust zijn in ons dagelijks leven. 

Sterren
Astrologie werkt met de stand van de sterren, oftewel de zon, de maan en de planeten. In het westen bekijken de astrologen het meer vanuit de zon en de vedische astrologie meer vanuit de maan. Daarom kan het zijn dat je een verschillend sterrenbeeld hebt bij beide astrologische wetenschappen. Wil je weten wat de astrologie voor jou betekent, zoek dan een goede astroloog die dit helemaal voor jou kan uitrekenen op je geboortedatum en tijd.

Feng shui
Met de stand van de sterren wordt ook gewerkt binnen de feng shui, hier noemen ze dat de Flying stars. Ze werken met 9 sterren, waarvan 1-4-6-8-9 sterren de positieve sterren zijn en 2-3-5-7 de negatieve sterren. Met de start van het Chinese jaar wordt bekeken op welke plek ze staan en welke remedie we moeten inzetten om ze te versterken of te verzwakken. 

Geopatische straling
De aarde zendt ook straling uit. Dit noemen we geopatische straling. Dit zijn onder andere aardstraling, wateraders, breuklijnen, Leylijnen, hartman- en curry netwerk.  Dit zit overal op de aarde; de ene plek heeft er meer last van dan de andere. Je kunt bijvoorbeeld in de natuur duidelijk zien waar een waterader zit. Bomen houden niet van wateraders en ze groeien krom als ze ernaast staan, je ziet dit als een aantal bomen in een rij staat en dezelfde kant op gaat groeien. Deze straling verzwakt ons immuunsysteem. Ondanks deze geopatische straling is de aarde heel belangrijk voor ons om op te laden.

Electrosmog
Tegenwoordig hebben we ook te maken met elektrische straling van bijvoorbeeld wifi en mobiele netwerken, dus straling door technologie wat de mens ontwikkeld heeft. We zijn ons er niet zo van bewust wat deze stralingen met ons doen. De klachten die we ervan krijgen, kunnen ook worden toegeschreven op andere aandoeningen. Veel voorkomende klachten zijn: moeheid, slapeloosheid, hoofdpijn, stijf gevoel in rug en benen, concentratieproblemen.

Aardstraling en wateraders in je huis
In mijn volgende blogs ga ik hier nog veel meer over delen.
Wil je weten hoe het is met de aardstraling en wateraders in je huis, dan kan ik dit voor je testen. Neem dan contact met mij op. 

0 thoughts on “Wat beïnvloedt onze vitaliteit?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: