Wanneer is het volle maan in 2021?

In vroegere tijden leefde men met het ritme van de maan. De laatste jaren neemt de populariteit van de maan weer toe en wordt er weer meer naar het ritme van de maan gekeken. Vooral de volle manen staan dan in het zonnetje. Daarom geef ik je een handig overzicht van de volle manen in 2021. Zet ze in je agenda, want je zult van alles merken in de energie.

Een maan(d)
Een maan maand duurt 29,5 dagen vaak afgerond naar 28 dagen. Maar het gebeurt ook dat er wordt uitgeweken naar 27, 22 dagen. Vele geloven en religies hanteren voor hun feest en hoogtijdagen de maankalender. Hoewel dat in het christendom niet meer openlijk wordt gehanteerd, is de loop van de maan ook hierin duidelijk aanwezig. Door de kortere maan(d) schuiven de feestdagen op en ook de data van de volle manen zijn elk jaar weer verschillend. Afgelopen jaar hadden we dertien volle manen, dit jaar twaalf.

28 JANUARI: DE WOLFMAAN, SNEEUWMAAN
Exact vol om 20:16 uur, staat in het teken Leeuw
Deze maan gaat over loslaten wat je niet meer dient om ruimte te maken voor het nieuwe. Neem een moment om je te verheugen op wat komen gaat.

27 FEBRUARI: DE STORMMAAN, DODENMAAN
Exact vol om 9:17 uur, staat in het teken Maagd
Periode van schoonmaak, nieuwe start, het huis reinigen na de winter. Zo worden letterlijk de hinderlijke zaken uit het verleden weggeveegd; de voorjaarsschoonmaak. Wegdoen wat niet meer nodig is. Reinig jezelf van binnen en buiten.

28 MAART: DE MAAN VAN HET ONTWAKEN, ZAAIMAAN, KUISMAAN
Exact vol om 20:48 uur, staat in het teken Weegschaal
Balans en evenwicht scheppen, het een ieder naar de zin maken zonder discussies of ruzies. Harmoniemodel. Samenzijn voelt vaak prettig. Vernieuwen, ontwaken en zaaien. Zin om je weer te laten zien en letterlijk de wereld tegemoet te treden. De tijd wordt verzet, zodat het langer licht is. Dit jaar precies op de dag van de volle maan.

27 APRIL: DE HAASMAAN, GRASMAAN, ZAAIMAAN
Exact vol om 05:33 uur, staat in het teken Schorpioen
Geboorte, ontwaken, leven en diepe innerlijke processen spelen zich af. Niet altijd zichtbaar. Vaak wel goed voelbaar en op die manier waarneembaar.

26 MEI: DE PLANTMAAN
Exact vol om 13:14 uur, staat in het teken Boogschutter, maansverduistering
Maan van de liefde, vruchtbaarheid. Alles staat volop in groei en bloei. Een behoefte om de wereld in te trekken en deze te verkennen, zowel geestelijk als fysiek, kan sterk aanwezig zijn. Zo ook om je verder te ontwikkelen en te bekwamen. 

24 JUNI: DE ROZENMAAN, HONINGMAAN, KRUIDENMAAN
Exact vol om 20:40 uur, staat in het teken Steenbok
Neem een moment om stil te staan bij wat je al hebt bereikt. Ga na of het evenwicht bereikt is waarnaar je op zoek was. Tijd genoeg om de resterende helft van het jaar nog in te plannen, structuur te geven en energie te richten op wat je nog wilt behalen. Bijstellen van plannen. Neem tijd om te overdenken.

24 JULI: DE MAAIMAAN, WEIMAAN, HOOIMAAN, LICHTENDE MAAN
Exact vol om 04:37 uur, staat in het teken Waterman
Blij zijn met wat je hebt en dit koesteren. Tevreden zijn. Behoefte om te delen. Inspelend op wat passend is per persoon en rekening houdend hiermee. Wat voor een ieder uniek is. Sta stil bij alles wat je hebt. Ervaar de overvloed en wees dankbaar. 

22 AUGUSTUS: DE MAAN VAN MAIS, GERST EN HET WEERLICHT
Exact vol om 14:02 uur, staat wederom in het teken Waterman
Sta stil bij wat er is geweest en wat het jaar je heeft gebracht tot zover. Schrijf erover als je deze behoefte voelt. Geef je zintuigen de ruimte.

21 SEPTEMBER: DE MAAN VAN DE OOGST
Exact vol om 01:55 uur, staat in het teken Vissen
Een periode van transformatie, overgang en van rust, stilte. De behoefte om naar binnen te keren. Geef jezelf de tijd, ruimte om te wennen aan de overgang en doe dit zoals voor jouw goed voelt.  

20 OKTOBER: DE WIJNMAAN, BLOEDMAAN
Exact vol om 16:57 uur, staat in het teken Ram
Richting het einde van het jaar, tijd om afscheid te nemen, op het jaar terug te kijken en voor te bereiden op de winter. Neem wat tijd en geef aandacht aan wat je wel en niet meer wil in je leven. Waar mag je aandacht naartoe gaan het komend jaar? Het is een goed moment voor het bepalen van je doelen en daarvoor te gaan.

19 NOVEMBER: DE BOMENMAAN, SNEEUWMAAN, SLACHTMAAN, BLOEDMAAN
Exact vol om 09:58 uur, staat in het teken Stier, er is een maansverduistering
Wat er is, daar mag men tevreden over zijn en van genieten. Deel wat je hebt met anderen die het minder hebben en deel om de vreugde van het delen. Afscheid nemen van de doden, overledenen eren. Goed moment om het jaar te gedenken en overdenken wat het jaar heeft gebracht en wat je hebt geleerd. 

19 DECEMBER: DE LANGE NACHTMAAN, BOOMMAAN, EIKENMAAN
Exact vol om 05:36 uur, staat in het teken Tweelingen
Een oog en oor voor iedereen, behoefte aan afwisseling en contacten maken. Verbinden met de ander om zo samen te vieren wat er te vieren is. Een goed moment om nieuwe plannen te overdenken. De aandacht mag gaan naar wat er nieuw is en mag gaan uitgroeien. 

Het jaar rond
Zo is het jaar rond met dit jaar 12 volle manen. De maan kan je duidelijkheid verschaffen in je gevoelsleven en inzichten. Wil je meer weten over wat de manen voor jou kunnen opleveren? Neem dan contact op: www.kailosinzichten.nl/contact.

0 thoughts on “Wanneer is het volle maan in 2021?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: