Waarom doe ik wat ik doe?

Ik krijg zo af en toe de vraag waarom ik het gelebalgevoel zo graag wil verspreiden. Wat is het precies waarom dat zo belangrijk voor me is? Gewoonlijk werd ik daar een beetje gefrustreerd van. Want waarom zou ik dat niet willen? Maar ja, dat is wel een raar antwoord natuurlijk. Gisteravond kwam ineens het antwoord naar boven en dus kan ik het je nu eindelijk uitleggen.

Gefrustreerd
Ik dacht altijd een groot en ingewikkeld antwoord nodig te hebben, maar de waarheid is dat ik heel simpel zelf wat meer vrolijkheid en blijheid in mijn leven kan gebruiken. Over het algemeen denk ik vrij veel over alles na, onderzoek ik mijn levensthema’s, vind ik het belangrijk om te blijven groeien vooral op persoonlijk gebied. ‘Waarom doe je wat je doet’ en noem het maar op. Vandaar dat ik me zo gefrustreerd voelde als ik het antwoord op deze vraag voor mezelf niet eens wist. 

Ik heb het nodig
Plots was daar het antwoord. Ik lag in bed en zag ineens het antwoord zo helder en duidelijk voor me. Naast al dat serieuze soul searching kan ik wel wat blijheid gebruiken. Ik mag wat meer spelen, genieten, lachen en gek doen. Ik heb het gelebalgevoel gewoon echt zelf nodig en als ik het overbreng naar anderen dan krijg ik als vanzelf dat blije gevoel. Ik merk dat mijn enthousiasme bij de ander aanslaat en dat geeft me een ongelofelijk vrolijk gevoel. En hup, ik voel me energieker, gemotiveerder, liever voor mezelf, liever voor anderen, ik zie mogelijkheden en kansen en ga zo maar door. Heerlijk, ik houd echt van dat gevoel!

Wereldproblematiek
Doe ik het dan alleen voor mezelf? Nee, niet helemaal.
Stel je eens voor dat iedereen regelmatig in zijn eigen gelebalgevoel zit.
Stel je eens voor als iedereen zich vaker energiek en gemotiveerd voelt, liever is voor zichzelf en liever voor de mensen om zich heen.
Stel je eens voor wat er dan gebeurt in je omgeving, in je stad, in je land en uiteindelijk in de hele wereld.

Het is bewezen dat vrolijke mensen meer mogelijkheden en oplossingen zien. Vrolijke mensen zijn vergevingsgezinder. Wat zou dat voor de wereldproblematiek kunnen betekenen, denk je? Holymoly, ik zie het echt helemaal voor me. Wat zou de wereld een mooiere plek zijn!

Groots
Het antwoord is dus duidelijk: Verander de wereld, begin bij jezelf. Als ik maar een handjevol mensen vrolijk kan laten worden door gele ballen te laten rollen, als ik maar een paar anderen regelmatig kan laten lachen om dat gekke gelebalgevoel, dan treed het rimpeleffect al in werking. Voor mezelf en voor die anderen, en wie weet wat we dan allemaal kunnen bereiken samen.

Nieuwsgierig naar het gelebalgevoel? Kijk hier hoe je er zelf mee aan de slag kunt: https://www.gelebalgevoel.nl/#meditatie

6 thoughts on “Waarom doe ik wat ik doe?”
  1. Haha, heerlijk Jolanda en hoe gaaf zou het zijn, als iedereen dat voelt. Ik zie die golf van blijheid over de hele wereld gaan 🙂

  2. Mee eens met Jolanda.

   En hoe simpel kan het leven zijn? Meer vrolijkheid en blijheid in je leven en dat #gelebalgevoel delen met anderen.

   Simplicity. Ik houd van die kracht.

   Ga lekker door Karin!

   1. Dankjewel Elma! Ik hou ook van die kracht en heb daarom een gave gratis online programma gemaakt. Leuk, simpel en super krachtig 🙂

 1. Wat een heerlijk blog, jouw blijheid bij gele bal is voelbaar. Mooi dat je op deze manier de wereld blijer en optimistischer wilt maken. Ik zie nu ook overal gele balletjes, heel grappig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: