Verlangen aan zee – Hier voel ik me vrij

Hier voel ik mij vrij en verlang naar hem. Ik ruik zijn diepe warme geur. Hij spoelt om mijn enkels en trekt even later het zand onder mijn voeten. De temperatuur is verrassend aangenaam. 

Ritme van de natuur
Mooie witte schuimranden sieren de golven die in ritmische bewegingen het strand opspoelen. Verder weg zijn sommige met grote witte schuimkoppen. De kleinere dichterbij maken op het laatste moment een schuimkraagje.

Stilstaan
Zo staan in stilte ervaar ik mijn omgeving. Ik hoor de golven, een ruisend geluid, alsof de wind hard door de bomen waait. In de verte buldert het. Zelfs in het geluid ervaar ik een ritme.

Kleuren
Boven de deining is de lucht. Een variatie aan kleuren blauw en grijs. Naar rechts is de lucht helder blauw. Een mooi contrast met de diepe blauwe kleur van de zee, met in de verte het reuzenrad en de Pier van Scheveningen. Links is iets onscherper, heiig. Dat zal door Rotterdam komen. En aan de horizon grote schepen die wachten. Waarop?

Nat zand
Het zand is nat. De zee heeft zich teruggetrokken en laat poelen achter op het strand. Langs de kustlijn meeuwen. Jonge meeuwen met hun verenpak in de maak, donkergevlekt. Ze zien er moe uit. Zeker een zware nacht gehad.

Wind
Ik ploeter op blote voeten door het mulle zand naar mijn strandstoel en installeer mij met mijn schrijfboek. Een groot glas verse thee met aan een lange prikker stukken gember en citroenschijven binnen handbereik. Met mijn gezicht naar de zee sluit ik mijn ogen. De wind strijkt langs mijn lichaam en speelt door mijn haar. De zon verwarmt mijn rug.

Leven
De jonge meeuwen roepen. Er moet vergaderd worden denk ik. Ze komen laag aangevlogen en verzamelen zich langs het water. De strategie wordt besproken. “Wie leidt de toerist af en wie jat de friet of kibbeling?”

Proeven
Op mijn lippen proef ik de zee, ziltig als tranen. Ik heb gelezen dat het percentage water op deze aarde hetzelfde is als in ons lichaam. 

Leeg hoofd
De zee komt via mijn zintuigen binnen. Heerlijk om mijn hoofd zo leeg te maken. Gewoon de stilte te ervaren, alle stress weg te laten vloeien.

Mijzelf ervaren
Er zijn overeenkomsten met mijn werk als Dr.Hauschka therapeut. De stilte, het ritme, de geursensaties. Zachte aanraking. De omhulling. Mijzelf ervaren.

De klassieke Dr. Hauschka behandeling roept dit allemaal op. Wat een geschenk.

Korte vakantie
Kom laat het ritme, de aanraking en de rust jou overspoelen. Gun jij jezelf een korte vakantie het komend jaar? Zomaar, even tussendoor? Neem dan contact met me op.

1 thought on “Verlangen aan zee – Hier voel ik me vrij”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: