Vandaag is geel met een grote roze strik eromheen

Eindelijk vind ik de rust en de tijd om te schrijven wat ik al een paar weken in mijn hoofd hoor. Tijd, omdat ik een paar dagen vrij ben. Rust, omdat ik mijn werk bij de bank echt even heb losgelaten. En ik ben nu geïnspireerd om lekker buiten te schrijven.

Waarom geel?
Waarom is vandaag geel? Eigenlijk al dagen. Geel is lente, de zon, vrolijkheid, blij zijn. Dat is voor mij allemaal geel. Was ik altijd een fan van geel? Nee, zeker niet. Een vreselijke kleur die ik nooit droeg. En waarom niet? Het had er vast mee te maken dat mijn moeder altijd zei: ‘Ik draag geen geel, dan lijkt het of ik ziek ben.’ Ik kan me ook niet herinneren dat ik als kind geel droeg, ik had een blauw jurkje met gele bloemetjes en gele knoopjes, maar dat is dan ook alles. Ik heb dus mijn liefde voor geel niet van huis uit meegekregen. 

Langzaamaan steeds meer geel
Ik weet nog dat ik de Summerschool van Anne-Lies van Zij van Bloei ging doen. Eén van de opdrachten was het maken van foto’s van gele dingen. Bah, bah. Maar langzaam zag ik ook mooie gele dingen. De zon waar ik zo van houd, prachtige gele bloemen en langzaam kwam er meer geel in mijn leven. Vervolgens die gele trui, dat gele t-shirt en dat gele leren jasje. Ik voel me vrolijk als ik het draag. Of draag ik het als ik me vrolijk voel? In ieder geval versterkt het één het ander.

Een gele visualisatie
Tijdens de opleiding tot kleurcoach deden we een visualisatie met geel. Ik had weinig ervaring met visualisaties, maar was er helemaal klaar voor. Ik weet nog hoe ik me voelde. Helemaal happy in een veld met gele bloemen en in mijn gele kleding. Blij, vrij en vrolijk. Ik schreef erna: je mag genieten van alles om je heen, licht en luchtig. Maar geel is voor mij ook focus houden op mijn doel en dat is gelukkig zijn met wat ik doe en van mijn (kralen)leven een succes maken.

En die roze strik?
Die heb ik er zelf omheen gedaan. Ik heb er namelijk voor gekozen om een stap terug te doen in functie bij mijn werk, waardoor ik minder stress ervaar, minder werkzaamheden doe die ik niet of minder fijn vind. Hierdoor is mijn werk voor mij een stuk leuker geworden. Voor mijn gevoel ben ik dus heel lief voor mezelf geweest en dat is iets waar ik niet zo goed in ben hoor. Maar nu…

Nog meer geel
Dat geel vind je trouwens nu ook terug in mijn atelier. Ik heb me gefocust op het maken van sieraden met gele kralen en steeds komt er weer wat bij. Heerlijk. Daar word je toch vrolijk van? Ik in ieder geval wel! Volg je mij al op Instagram?

0 thoughts on “Vandaag is geel met een grote roze strik eromheen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: