Twee honden en een pick-up truck

Dromen, durven, doen. Het is een boek én wat mij betreft een waarheid als een koe. Lef houden, ook een belangrijke. En je dromen delen met anderen om je heen. Want ook zij hebben wensen, verlangens en stippen op de horizon. De energie die dan vrijkomt, is ongekend. 

Beperkende overtuigingen over boord
Als het inderdaad zo is dat je creatieve vermogen afneemt naarmate je ouder wordt, dan is het delen van dromen met anderen dé manier om die motor weer te smeren. Voorwaarde is wel dat je je aan twee spelregels houdt: alles is mogelijk en niks is gek of stom.
Het is niet alleen inspirerend, maar ook een goede manier om te ervaren wat wel en niet past binnen jouw concept. Je krijgt immers allerlei nieuwe of aanvullende suggesties aangereikt en – als het goed is – constructief kritische vragen. 

Gebruik de ‘crowd’
Erover praten, visualiseren en schrijven maakt je droom echt, aanwezig en concreet. Een ander bijkomend voordeel is dat je erachter komt hoe groot jouw netwerk eigenlijk is. Via-via-via heb je toegang tot vele contacten en expertise die enorm van pas komen op weg naar jouw droom. Of die kansen aanreiken op verrassende samenwerkingen en kruisbestuivingen. Het is natuurlijk wel een kwestie van je kwetsbaar durven opstellen en we weten allemaal dat angst een slechte raadgever is. 

Volg je kompas
Ik merk dat mijn onderbuikgevoel over het algemeen feilloos aangeeft welke suggesties en ideeën te adopteren, parkeren of af te wijzen. ‘Enorm nuttig zo’n kompas’ verzekerde coach Liesbeth Beekveld mij in aanloop naar mijn avontuur in de horeca. Een ondernemingsplan is natuurlijk van groot belang om richting te geven aan wat je wilt bereiken. Tegelijkertijd is het net zo belangrijk om dat plan vervolgens te kunnen loslaten, want in de praktijk merk je pas echt wat wel en niet werkt.

Blijf dromen
Tijdens een van vele goede gesprekken in die periode, kwam ik trouwens erachter dat mijn ultieme droom niet die eigen lunchroom blijkt, maar een huis op de rotsen aan zee in Spanje waar ik met mijn allerliefste, twee honden en een pick-up truck van het leven geniet. Dat verraste mij. Werkt het misschien zo dat het daadwerkelijk bezig zijn met de verwezenlijking van de ene droom, plaats maakt voor mijn volgende droom? 

P.S. Dit blog schreef ik vier jaar gelden en blijkt – zoals Marije van den Bovenkamp zegt – een echte ‘evergreen’. Vandaar dat ik ‘m graag weer met je deel.

Inspirerend
Het bruist,
borrelt en broeit
Overal om me heen
Energie

Foto: Peter Fogden

2 thoughts on “Twee honden en een pick-up truck”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: