Spannend publiek

Als beginnend ondernemer wil je graag je diensten uitproberen en waar is dat veiliger dan bij je familie? Alleen naast dat het veilig is, voelt het ook heel kwetsbaar.

Proefworkshop
Mijn familie is belangrijk voor me en wat nou als ze mijn dienst eigenlijk helemaal niks vinden? De een begrijpt aardig wat ik wil met mijn gelebalgevoel en al die gele ballen, maar een ander vindt het vooral vreemd en raar, blijft er het liefst een beetje bij uit de buurt. Toch besluit ik een proefworkshop voor ze te geven en zo vorm ik een kleine groep met familie en vrienden. Onverwachts sluit zelfs mijn moeder aan. Prima, geloof ik, oef, adem in, adem uit.

Bak met feedback
En daar begin ik te vertellen over mijn gelebalgevoel en ik nodig ze uit om oefeningen te doen, met z’n allen en onderling met elkaar. Het gaat best aardig, vind ik zelf, al krijg ik na elke oefening een bak met feedback. Liefdevolle kritiek om mijn workshop duidelijker, beter en waardevoller te maken. Het overdondert me, maar ik glimlach in mezelf om de betrokkenheid en liefde die ik er in voel. Sommige oefeningen zijn een beetje gek, of in ieder geval niet iets wat je elke dag doet. Toch duiken ze er stuk voor stuk in, vertrouwend op mij en nieuwsgierig naar wat het hun zal brengen. De blije en vrolijke stemmen aan het eind van de workshop zijn voor mij een feest om te horen.

Eerlijke reactie
Een week later krijg ik van de meest terughoudende van het stel de volgende reactie:

“Ik was vooraf sceptisch, maar wat een leuke avond heb ik gehad. Met een vrolijk gevoel ben ik weer naar huis gegaan en je hebt me makkelijke eyeopeners gegeven om zelf vaker dit blije gevoel te krijgen. Dankjewel!” 

Wat ben ik dan dankbaar dat ik doorzet, over mijn eigen angsten heen stap en doorga. En wat hou ik van mijn familie, die geen blad voor hun mond nemen en me precies vertellen wat ze vinden.

Wil jij ook mijn workshop volgen? Ik kom graag bij jou of je bedrijf langs! Kijk hier voor meer informatie.

0 thoughts on “Spannend publiek”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: