Sluiten jouw ascendant en sterrenbeeld op elkaar aan?

De ascendant vormt je eerste voorkomen, je voordeur. Deze geeft weer hoe je overkomt in de wereld en hoe anderen jou zien en waarnemen. Het bepaalt je kledingkeuze en de kleuren die je draagt. Maar dat kan totaal verschillend zijn van je sterrenbeeld en andere horoscoop-aspecten, zodat het er innerlijk heel anders aan toegaat.

Als 13-jarige had ik een krantenwijk. Van deur tot deur bewoog ik me door een wijk heen. Bij sommige deuren blafte er een hond en was ik bang om mijn vingers kwijt te raken als ik de krant in de bus stak. Terwijl ik bij andere brievenbussen in deuren nooit enige reactie of beweging waarnam.

Deuren die je niet kan zien
Wat ik leuk vind zijn de deuren met een raam aan de zijkant waar dan een gordijn voor hangt, zodat je niet naar binnen kan kijken wat er zich in de gang bevindt. Het meest intrigerende vind ik deuren die je niet kan zien. De brievenbus bevindt zich aan de weg omdat het huis wat verderop staat. Dan krijg je dus helemaal geen beeld van een deur. Wel is het lekker rustig om de krant te bezorgen. Maar als je nieuwsgierig bent, kan het saai zijn.

Wat zit er achter die bladderende deur?
Het meest bijzondere is toch wel de stalen deur. Die lijkt wel een beetje op de deur van een bankkluis. En wat dacht je van deuren waarbij je slechts een piepklein kijkgaatje hebt en een standaard brievenbus. Dit alles gecombineerd met een kleine deurknop en een sleutelgat, vaak in een onbestemde kleur. Of dat huis verderop in de straat, nummer 51 is dat geloof ik. De voordeur daar bladdert verf af en de tuin is een soort jungle geworden waar je leuk tikkertje kan spelen.

Wat je ziet kan anders zijn dan zoals het innerlijk is
Voordeuren zijn er te kust en te keur. Maar wat er zich achter de voordeur afspeelt, daar weet je dan nog niets van. Er kan achter elke deur wel een heel ander persoon schuilgaan dan je verwacht. Zo kan er achter voordeur 51 wel een zakenman wonen die geen tijd heeft om de boel te onderhouden en die er geen belang aan hecht wat anderen daarvan zeggen of vinden.

Ascendant en sterrenbeeld
Zo is het ook met je ascendant. Deze geeft weer hoe je overkomt in de wereld en hoe anderen jou zien en waarnemen. Je kleding, eerste indruk en manier van doen worden bepaald door je ascendant. Je laat een bepaalde indruk achter bij de mensen die je spreekt en waar je mee omgaat. Deze kan totaal verschillend zijn van je sterrenbeeld en andere horoscoop-aspecten. Je ascendant kleurt dus je voorkomen. In astrologische termen kan ik ook zeggen dat je ascendant wordt bepaald door het teken dat stijgend is aan de oostelijke horizon.

Waterman en Boogschutter
Mijn ascendant en innerlijk zijn anders, maar ze sluiten wel mooi op elkaar aan. Mijn ascendant is Waterman. Hierdoor kom ik over als een onafhankelijk iemand die prijs stelt op gelijkwaardigheid en probeert te doen wat goed is voor meerdere mensen. Ook kan ik als wat afstandelijk worden ervaren. En idealisme, behoefte aan vrijheid en humaniteit kunnen zichtbaar zijn. Mijn sterrenbeeld is Boogschutter en dit zorgt er bij mij voor dat er tussen binnen- en buitenkant een mooi evenwicht ontstaat. Waterman en Boogschutter gaan over het algemeen goed samen en kunnen elkaar op een positieve manier versterken. Boogschutter werkt graag naar een bepaald doel toe en hierin kunnen Waterman en de Boogschutter elkaar prima vinden. Natuurlijk kan het ook doorslaan en dan wordt het soms onrealistisch en te idealistisch. Zo werkt het bij mij.

En bij jou?
 Sluit jouw innerlijk mooi aan op je voordeur of is je voordeur een pantser waar jij je achter beschermt? Kom je kwetsbaar over terwijl je innerlijk dat helemaal niet zo ervaart? Het is allemaal mogelijk.                                                                                                                                       Nieuwsgierig? Ik kijk graag met je mee.

0 thoughts on “Sluiten jouw ascendant en sterrenbeeld op elkaar aan?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: