Schrijven verbindt

Er is afstand nu, maar toch voel ik veel verbinding. Ik leg vaker contact met mijn klanten, via Zoom of Facebook live, maar ook met mijn e-mails en blogs. Want schrijven verbindt. Juist nu. Dus stuur ik een kaartje naar klanten als ze jarig of ziek zijn. Maar er kan veel meer. Want natuurlijk schrijf ik blogs en boeken en help ik mijn klanten daarbij, ik doe nu graag iets extra’s. Ook in de privésfeer.

Nu ik mijn familie en vrienden niet zie, gebruik ik mijn pen. Zodat ze weten dan ik aan ze denk en omdat het fijn is om iets te ontvangen. En zo’n kaartje, daar kun je veel meer van maken. Ik geef je wat ideeën.

  • Schrijf een brief. Nee geen e-mail, maar echt een verhaal ouderwets op papier. Het liefst mooi postpapier. De envelop sluit je met een sluitzegel. En wist je dat je met de post.nl app eigen postzegels kan maken? Op mijn zakelijke postzegel staat mijn logo, of soms een van mijn boeken. Het is echt heel leuk om post te ontvangen. Zeker in deze tijd. 
  • Schrijf eens een elfje. Een elfje is een soort gedicht van vijf regels. Die regels bestaan uit: één woord, twee woorden, drie woorden, vier woorden en dan weer één woord. Samen zijn dat elf woorden. Dit maakt je kaart heel persoonlijk.
  • Een haiku is iets ingewikkelder. Het is van oorsprong een meditatief natuurgedicht zonder rijm. Je kunt er bijvoorbeeld een op een foto typen en die uitprinten of maak er een tekening bij. De regels van een haiku zijn iets lastiger.
  • Stuur een cadeautje mee. Bij Meerleuks hebben ze allerlei snailmail cadeautjes. Bij Zeepjesstore kun je kleine handgemaakte zeepjes bestellen. Ze zijn leuk om te versturen en ze zijn gemaakt door een dertienjarige, dat is toch leuk om te weten. 
  • Er zijn ook nog andere woordcadeaus. Tijdens een training van Schrijfzin gingen we aan de slag met een naamgedicht. Daarbij gebruik je de letters van de naam van de ander steeds als eerste letter van een nieuwe zin.
  • Durf je echt? Schrijf dan een kort verhaal voor de ontvanger. Mijn gratis schrijfinspiratieboek gaat je daarbij helpen.
  • Natuurlijk zorgt ook een boek voor verbinding met de lezer. Alleen dan heb je een veel grotere doelgroep. Bedenk dat wel eerst voor wie je schrijft en doe de opdrachten uit mijn gratis online training.

Wie wil er nu niet een persoonlijk geschreven cadeau? Hier zijn de enveloppen al weg. Wie ga jij blij maken met post? Laat je het even hieronder weten?

2 thoughts on “Schrijven verbindt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: