Schrijven is helen

De radio staat aan en ik check regelmatig de app van mijn krant. Is er een persconferentie, dan klap ik mijn laptop dicht en volg het laatste nieuws. Op Twitter of Facebook lees ik net als ik even gerustgesteld ben, weer een kritisch bericht. Het is veel te veel. En dan zitten we ook nog eens de hele dag met zijn vieren thuis. Herkenbaar? Het coronavirus en de gevolgen lijken ons leven te beheersen. Hoe stap je daar af en toe uit? Schrijf!

Schrijven is helen
Door te schrijven krijg je meer overzicht en nieuwe inzichten. En als je je op andere dingen richt dan het nieuws, leer je anders kijken naar jouw omgeving en situatie. Daarnaast is schrijven natuurlijk gewoon fijn. En door je teksten te delen met anderen maak je de wereld ook weer een beetje mooier. Dat kunnen we nu zeker hard gebruiken. Schrijven is helen. Voor jou én voor je lezers. Laten we samen schrijven…

Samen schrijven
Laten we samen schrijven… Ik zal eerlijk zijn: ik heb geen plan. Ik heb sinds 1 december een fijn kantoor. Maar nu werken wij hier thuis. Manuscripten kan ik ook thuis lezen en met veel klanten communiceer ik toch al via Skype. Mijn workshop zet ik om naar online. Het is een uitdaging, twee ondernemers en twee pubers in een huis.

#samenschrijven
Maar ik heb een idee. Laten we ons niet alleen op het virus, maar ook op schrijven richten. Want misschien ben/werk jij nu ook thuis. Daarom gaan we samen schrijven, wel lekker veilig, ieder op onze eigen plek. Gewoon omdat het fijn is. Zolang het voor het coronavirus nodig is dat we ons afzonderen, ontvang je elke dag van mij een schrijfoefening en kun je terecht in de Facebookgroep ‘Samen schrijven’. Zo heb je elke dag weer iets om naar uit te kijken…

Doe je mee?
Het is gratis en zo delen we samen iets moois. Je kunt schrijven voor je blog, boek of gewoon omdat het fijn is. Mis je een dag? Je kunt niet achterlopen, alleen maar samen schrijven. Een moment van de dag alleen voor jou. Doe je mee?

0 thoughts on “Schrijven is helen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: