Schoonheidsspecialist? Het dekt de lading niet!

“Wat doe jij eigenlijk voor werk?” Deze vraag herken je vast. Ik vind het altijd een lastige vraag, want het woord schoonheidsspecialist dekt de lading niet. Holistisch huidspecialist? Misschien is dat beter, want nu wek ik ook de nieuwsgierigheid en kan ik uitleggen wat ik precies doe. Want van een Dr. Hauschka therapeut hebben niet veel mensen gehoord, terwijl het merk er al sinds 1967 is. Een geitenwollen sokken merk was het toen. Nu is het de beste ‘Groene Cosmetica’.

Enthousiasme geeft warmte
In 1990 behaalde ik mijn diploma schoonheidsverzorging en vier jaar later mijn voortgezette opleiding. (de medische kant van mijn beroep). Ik had een aversie tegen reguliere cosmetica en wilde zo zuiver mogelijk werken. Tijdens een cursus aromatherapie sprak ik twee dames die net terug waren van een training bij Dr. Hauschka in Duitsland. Ik werd aangestoken door hun enthousiasme en het verhaal achter dit cosmeticamerk. Thuis heb ik het vakblad nagezocht, vond een advertentie en heb mij aangemeld voor een introductieochtend in Harderwijk. Zo kwam ik uiteindelijk in de herfst van 1990 in Eckwälden, Duitsland terecht. De opleiding Dr. Hauschka therapeut.

Een wereld ging open
Deze fantastische training van 5 dagen veranderde mijn beeld op de huid compleet. Ik leerde kijken naar de mens en onze verbinding met de natuur en planeten. De lagen van ons mens-zijn die terug te vinden waren in de natuurrijken. En dan ook de driegeleding, er ging een wereld voor mij open. Ik kon beter begrijpen waarom ik niet los te maken ben van de natuur. Het was een thuiskomen. Er viel zoveel op zijn plek. 

De natuurrijken
De natuurrijken van de aarde zijn:  

 • Het mineralenrijk: het rijk van gesteente en is ook in jou te vinden. Denk maar aan je botten en tanden.
 • Het plantenrijk: in ons is dit groei, levensprocessen.
 • Het dierenrijk: dit zijn bijvoorbeeld je emoties, angst, opwinding, maar ook honger.
 • Het mensenrijk: dit omvat deze drie rijken plus onder andere het denkvermogen en het zelfbewustzijn.

Kijk nu naar het logo van Dr. Hauschka. De buitenste drie halve ringen omhullen het mensenrijk. Mooi hè! Vanuit de visie van de natuurrijken worden de Dr. Hauschka producten samengesteld, zodat ze herkenbaar zijn voor je huid.

De driegeleding
De driegeleding is wat ik toepas in de praktijk. Hierdoor krijg ik inzicht waar het probleem zou kunnen liggen. Er zijn drie gebieden:

 • Bovengebied/pool
  Hoofd, hersenen wordt ook wel het zenuwzintuiggebied genoemd. 
  Denken. Bij de plant is dit het wortelstelsel.
 • Middengebied/pool
  Ruggengraat, hart, longen. Dit heet het ritmisch gebied. 
  Voelen. Bij de plant de stengel en blad
 • Ondergebied/pool
  Ledematen, buikgebied (stofwisseling, spijsvertering). Bij de plant is het de vrucht, bloem en zaad. Kijk maar naar de tekening hieronder.

Al 30 jaar Dr. Hauschka Therapeut
Dus als iemand mij vraagt: “Wat doe je eigenlijk voor werk?” Dan kan ik zoveel vertellen. Mijn werk is na 30 jaar nog steeds mijn passie. Het werken met Dr. Hauschka Cosmetica is mijn leerschool en jouw huid is mijn zorg.

Wil je kennismaken met mijn behandelingen? Ik nodig je uit om een afspraak te maken.

2 thoughts on “Schoonheidsspecialist? Het dekt de lading niet!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: