Reizen met je pen

Daar zit je dan. Thuis, of in ieder geval in Nederland. Het is geen wereldprobleem, ziek worden of je baan verliezen is veel erger, maar reizen en vakantie zorgen wel voor meer schrijfinspiratie. Alleen je vlucht is al geannuleerd, je reis was buiten Europa gepland of je wilt zelf liever veilig thuisblijven. Wat nu?

Gelukkig heb je nog je pen en papier. Schrijven is reizen in alle vrijheid, zonder grenzen of beperkingen. Je kunt naar elk land, code rood of niet en zelfs de ruimte in of naar plekken die niemand kent. Dus kocht ik een prachtig notitieboek en een pen en ging op reis…

Reizen is lastig
Toch zag ik Afrika met woeste bomen, olifanten en beren. Vreemde vogels aan een terracotta horizon. Een doodstille nacht met een zwarte hemel en flonkerende sterren.

Reizen is lastig
Toch speelde ik met een woeste zee. Was even in een oorlog van toen en liep door een bijzonder natuurgebied.

Reizen is lastig
Toch schreef ik aan een dressoir over vreemde culturen en mysterieuze regels, met schapen voor de deur en reeën in de achtertuin. Ik nam mijn schrijfboekje en pen mee en ging slapen in Zeeland.

Wil jij ook reizen met pen? Schrijf je dan in voor mijn gratis schrijfinspiratieboek

0 thoughts on “Reizen met je pen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: