Problemen of mogelijkheden?

Laatst vroeg iemand mij wat de gele bal me eigenlijk vertelt. Daar moest ik even over nadenken, want op die manier had ik er nog helemaal niet over nagedacht. Dus ik heb mezelf de vraag in mijn hoofd gesteld, mijn pen op papier gezet en dit antwoord rolde er uit.

Lichter
De gele bal vertelt mij dat ik het leven niet zo zwaar hoef te maken. Ze wil graag spelen en de boel wat lichter maken. Niet zo heftig en serieus. De bal geeft me het gevoel dat ik alles aankan, dat ik in mijn eigen kracht gezet wordt. De gele bal zorgt ervoor dat ik mogelijkheden zie, in plaats van problemen en obstakels. Deze zijn er om van te leren dat je een keuze hebt in de manier waarop je ze benadert. 

Interessant
Als je de kwestie benadert als probleem, dan stoort het je en wil je het zo snel mogelijk uit de weg ruimen. In je eigen kracht zie je het punt als interessant gegeven. Je kunt er iets aan doen of je kan er simpelweg langs lopen. Zien, waarnemen en naast je neerleggen. Afhankelijk van wat je wilt, wat goed voelt voor je. Kijk wat de situatie jou kan leren en waar het jou de mogelijkheid geeft om te leren en groeien.

Voorbeeld
Een voorbeeld, ik ben op dit moment single. Na mijn scheiding ben ik de mannen uit de weg gegaan. Ik was bang dat ik mezelf weer zou verliezen in een nieuwe relatie, dat ik in dezelfde valkuilen zou stappen. Ik heb me een tijdlang gefocust op deze angst. En tja, die is natuurlijk heel legitiem aangezien het me eerder is gebeurd.

Vertrouwen
Als ik in mijn gelebalgevoel stap en mijn eigen kracht voel, dan voel en weet ik dat ik sindsdien gegroeid ben. Ik ben nu bewuster en veel alerter op mijn grenzen. Natuurlijk zal een nieuwe relatie zijn eigen uitdagingen met zich meebrengen en dat is helemaal oké. Ik kies ervoor om mijn angst te zien en een plek te geven. Vanaf nu kies ik voor vertrouwen in mezelf en weten dat ik op elk moment een nieuwe keuze kan maken.

Dat is wat de gele bal mij vertelt! Wil jij ook een lichter leven waar jij meer mogelijkheden in plaats van problemen ziet? Schrijf je dan in voor mijn online programma 30 dagen plezier.

0 thoughts on “Problemen of mogelijkheden?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: