Practice what you preach

Dit was een moeilijke voor me. Practice what you preach, doe wat je zegt en waar je voor staat. Ik promoot het gelebalgevoel, het gevoel dat je barst van de energie en enthousiasme, dat je graag je geluk met anderen wilt delen. Ik ben van mening dat je veel vaker kunt kiezen wat je voelt en natuurlijk is het gelebalgevoel dan een geweldige keuze.

Anderen nodig
Alleen, ondanks mijn diepe geloof in dit principe, gebruikte ik het niet veel in mijn leven. Als ik een ander over het gelebalgevoel vertel, dan ga ik ‘aan’ staan. Thuis, in mijn eentje, is er niemand om over het gelebalgevoel te vertellen en dus valt het gevoel weg. Om het te laten leven moest ik dus van mezelf over het gelebalgevoel vertellen, me verbinden met mensen en hun enthousiasme voelen op mijn verhaal. En zo creëerde ik al snel een overtuiging in mezelf, dat ik anderen nodig heb om het gelebalgevoel echt en voluit te ervaren. Aangezien ik alleen woon, zette ik mezelf op deze manier dus ietwat in een slachtofferpositie.

Afhankelijk
Tot ik me besefte wat ik aan het doen was. Ik maakte mijn geluk, mijn gevoel afhankelijk van anderen. Ik liet anderen dus eigenlijk bepalen hoe ik me voel. Wauw, dat was een eyeopener. Zoveel macht wilde ik helemaal niet weggeven. Natuurlijk voel ik empathie voor anderen en vind ik het fijn om mee te leven met anderen. Alleen is empathie voor mezelf minstens zo belangrijk. Ik zet mezelf op de eerste plek, los van anderen die wel of niet om me heen zijn. Ik voel mijn eigen kern, mijn eigen ademhaling, ik voel hoe fijn ik het vind dat ik er ben. Hoe gelukkig ik ben met het leven dat ik voor mezelf gecreëerd heb.

Diepe dankbaarheid
Sinds ik dit zie, voel en ervaar, is het voor mij veel gemakkelijker om te leven wat ik uit wil dragen met het gelebalgevoel. Ik heb geen anderen nodig om de energie door mijn lichaam te laten stromen. Ik wek het gelebalgevoel op door er over na te denken, door er in te duiken, grootse blijheid en dankbaarheid in te ademen, te denken aan alle geweldige reacties die ik al heb mogen ontvangen op het gelebalgevoel. Ik voel de diepe dankbaarheid dat ik degene ben die dit op de wereld mag zetten, dat ik met gele ballen mag jongleren, spelen, lachen en zo anderen mag leren om vaker te doen en voelen waar ze ontzettend blij van worden.

Het delen van je geluk is heerlijk maar zeker geen voorwaarde om het te voelen. Ik zit er nu helemaal in en heb een lach op mijn gezicht van hier tot Tokio.

Wil jij je ook wat vaker gelukkig voelen, gewoon in je uppie als het zo uitkomt? Meld je dan hier gratis aan om in 3 dagen en 5 minuutjes per dag naar je eigen blije gevoel te gaan. 

0 thoughts on “Practice what you preach”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: