Pak je pen op en wandel…

Soms lukt het schrijven niet. Je verhaal stokt, je weet niet meer hoe je verder moet met je boek of je hebt al weken geen blog meer geschreven. Wat doe je dan? Pak je pen op en wandel…Kies een andere schrijfplek. Een nieuwe omgeving helpt. Schrijf vandaag in de bibliotheek, op het strand of op een terras. Kijk om je heen naar de omgeving en de mensen en laat je inspireren.

Tijdens je artiestenuitje
Niets is inspirerender als in je eentje op pad voor een artiestenuitje. Zoek een wandelroute, ga naar een museum, teken in een park of doe iets anders en maak tijd voor jezelf.

En gebruik je zintuigen
Gebruik je zintuigen. Besteed vandaag eens extra aandacht aan je eten of drinken. Neem er de tijd voor. Sluit je ogen en ruik, voel, proef en luister. Kijken doe je waarschijnlijk wel genoeg, maar richt je eens wat vaker op details. Misschien poppen herinneringen op of zo maar een verhaal of blog. Verwerk je indrukken daarin. Laat je lezers zien, voelen, ruiken, horen en proeven…

In de natuur
De natuur zorgt voor inspiratie en rust in je hoofd. Zo ontstaat en weer ruimte voor nieuwe ideeën en verhalen. Ga vandaag eens naar het bos. Zoek een bankje of een boomstam en ga zitten. Sluit je ogen. Hoor je de vogels? Wat hebben ze je te vertellen? Schrijf het op.

Naar een schrijfinspiratiedag
Ik combineer dit alles voor jou tijdens de schrijfinspiratiedag. Je bent op een andere schrijfplek, je zet je zintuigen in en bent omringd door de natuur. Wat gaan we doen? Spelen met taal, zonder verwachting over het resultaat. Schrijven met je zintuigen, op pad met je ideale lezer of een haiku schrijven in de natuur. Het is iedere keer weer anders.

Strijk neer aan een picknicktafel of gewoon op het gras en schrijf… Ik zorg voor schrijfinspiratie, dus meld je nu aan.

2 thoughts on “Pak je pen op en wandel…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: