Op zoek naar een verhaal

Mijn boek Ik heb altijd schrijfinspiratie is af. Nou ja, ik moet nog een beetje finetunen, maar daarna is het klaar. Op 10-10-20 ga ik publiceren tijdens ‘Hét kleurrijke boekengala’. En nu is het tijd voor een volgend boek. Maar wat dan? Dit keer wil ik geen non-fictie schrijven, maar fictie. Ik droom al jaren van het schrijven van een thriller, maar nu denk ik aan een roman. Maar waarover dan? Ideeën heb ik altijd genoeg, maar daarna komen de bezwaren. En ik wil een boekidee. Dus ga ik op zoek naar een verhaal.

Een verhaal van toen
Hoewel ik fantasie genoeg heb, ben ik op zoek naar een verhaal met een oorsprong in het verleden. Ik ken er een paar. In mijn familie en in mijn omgeving, maar ik wil geen gedoe of mensen kwetsen. En zijn die verhalen er wel voor mij? Ik twijfel. De vraag is wat nu het probleem is? Is het uitstelgedrag, onzekerheid, of heb ik gewoon nog niet het juiste verhaal gevonden? Dit keer wil ik geen boek vanuit mijn expertise schrijven. Dit proces werkt anders.

Blanco
Mijn schrijfboekje, met een tekening van Leonardo da Vinci op de voorkant, zit altijd in mijn tas, met mijn rode Waterman vulpen natuurlijk. Want hier gaat mijn boek mee ontstaan. Je snapt het waarschijnlijk wel, het boekje zit al een paar maanden in mijn tas en het is nog net zo blanco als toen ik het kocht. Het vervelende is, dat als je heel erg zoekt, je vaak juist dingen mist. Dus het is tijd om los te laten. Ik richt me even op iets anders. Er is zoveel nieuw: mijn kantoor, mijn fiets, mijn logo en meer… 

Sprankel
Mijn focus is anders sinds december. Ik richt me echt alleen op dat waar ik blij van word: Dé kleurrijke schrijfgroepschrijfvakantiesen individuele schrijfcoaching. Klanten waarbij ik een glimlach op mijn gezicht krijg als ze mij een e-mail sturen. Zo wil ik ook een boek schrijven, een sprankel die op mijn pad komt. Dan weet ik: dit is de start van mijn boek.

De vraag is nu: Ga ik op zoek naar een verhaal of is een verhaal op zoek naar mij? Ik laat het weten. Hoe kom jij aan een verhaal?

1 thought on “Op zoek naar een verhaal”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: