Ondanks het coronavirus toch op reis

Elke dag komen er maatregelen bij. Corona houdt de hele maatschappij bezig en steeds meer in z’n greep. Door het coronavirus kunnen we nu steeds minder reizen. En door alle onrust die corona met zich meebrengt, is ontspanning heel belangrijk. Dan blijft je weerstand hoog en gaat je bloeddruk omlaag. Dat levert allemaal pluspunten op voor je gezondheid. Waar dit uiteindelijk toch allemaal om gaat. 

Reizen met fantasie in je hoofd
 Het is heerlijk om op reis te gaan naar plekken waar ik nog nooit geweest ben. Zolang als ik me kan herinneren vind ik dat fijn. Voordat ik kon lezen, reisde ik door middel van mijn eigen fantasie en ’s nachts door middel van mijn dromen. Dit ben ik altijd blijven doen. Alhoewel… naarmate ik ouder werd, gebeurde dat een stuk minder.

Reizen door te lezen
Als kind leerde ik te reizen in mijn hoofd door het lezen van boeken. Reizen was iets wat een stuk minder normaal was dan nu. Door te lezen leerde ik ergens anders te zijn door met een boek in mijn  hand door andere plaatsen, tijden en werelden te reizen. Zo kwam ik overal en nergens en beleefde van alles. Van een voettocht door het vroeg middeleeuwse Europa tot een reis naar de maan. Voor mij is het reizen in mijn hoofd een manier om te ontspannen als ik fysiek niet kan reizen of in beweging kan komen. 

De opleiding hypnotherapie
Enthousiast als ik ben om nieuwe dingen te leren die mijn interesse hebben, heb ik vele opleidingen gedaan. Na een jaar van figuurlijk mijn nek breken en constant virtueel struikelen over alles wat met hypnose te maken had. besloot ik een opleiding als hypnotherapeut te volgen. Bij de opleiding oefen je op elkaar en laat de docent aan de hand van vrijwilligers, mede studenten, zien hoe methodes en sessies werken. Zo wordt het een stuk duidelijker en begrijpelijker wat de bedoeling is. Bij een van de eerste sessies stak ik mijn hand op als vrijwilliger. 

Vrijwillig neem ik plaats in de stoel
“Wie wil er op deze stoel plaatsnemen?” Ik steek mijn hand op en kijk om me heen. Ik zie nog twee handen in de lucht. “Kom jij maar” zegt de docent en ze wijst naar mij. Ik sta op en loop naar de stoel in het midden van de ruimte. Ik ga zitten en ze vraagt of ik goed zit. Dit beaam ik. “Wil je een fijne hypnose?” De docent kijkt me aan. Met een ‘ja’ beantwoord ik haar vraag. Na nog wat ondersteunende informatie voor de groep mag ik mijn ogen sluiten.

Ga naar een fijne plek die voor jouw prettig voelt
Ik volg haar verdere aanwijzingen op. Ik luister naar haar stem en wat ze zegt. Langzaam maar zeker hoor ik steeds minder andere geluiden. “Ga naar een plek waar je graag heen gaat, een fijne plek voor jou die prettig is.” Zonder enige inspanning of er zelfs maar over na te hoeven denken ben ik onderweg. Nog steeds hoor ik haar stem en ik voel beweging. “Ga daar maar heen naar die plek waar je naartoe wilt.” Terwijl ze het zegt, voel ik dat ik op een bedje lig. Een strandbedje. Even ben ik verwonderd en vervolgens voel ik een windje over mijn huid strijken. Ik hoor de zee, het ruisen van de golven. Wat geweldig is dit. 

Ik hoor haar stem, of toch niet?
Zo lig ik heerlijk te ontspannen, kijk wat rond en geniet. Af en toe hoor ik haar stem nog. Ik ben zo vervuld met waar ik ben en wat ik meemaak, dat ik daar niet zoveel van meekrijg. “Heerlijk even opladen in het zonnetje. Ik hoor haar stem of toch niet? Ik concentreer me wat meer op het geluid en ja, het is inderdaad haar stem die ik hoor. Nu hoor ik haar weer een stuk duidelijker. “Natasia, je mag naar me luisteren. Blijf lekker waar je bent. Op jouw fijne plek.” Ja, denk ik, dat zal ik zeker doen, veel te lekker hier. Ze begint me iets te vertellen wat me bekend in de oren klinkt. Na enige tijd houdt ze op met praten en lig ik gewoon te genieten op het strandbedje.

Op reis met hypnose, wat is dat heerlijk 
Dan hoor ik haar stem weer: “Kom maar weer terug. Ik ga je daarbij helpen.” Langzaam maar zeker voel ik dat ik weer in beweging kom. Ik drijf als het ware weer dichter naar haar stem toe. Dan hoor ik haar stem weer duidelijker en geeft ze aan van 1 tot en met 5 te gaan tellen. Ik luister en bij elke suggestie die ze geeft, voel ik de energie weer meer in mijn lijf, voel ik mijn lichaam. Ik land in de stoel waar ik zat, ehhhh zit. Bij 5 vraagt ze om mijn ogen te open als ik er klaar voor ben. Ik open mijn ogen en moet aan het licht wennen. Ik knipper wat en voel me heerlijk ontspannen en toch energiek. Een gedachte schiet door mijn hoofd: op reis met hypnose is heerlijk.

Op 26 maart heb ik een snuffelmiddag gepland staan. Hierbij is het mogelijk om op reis te gaan met hypnose. Kijk voor meer informatie of om je plekje te reserveren op mijn Facebookpagina

4 thoughts on “Ondanks het coronavirus toch op reis”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: