Of je hebt focus, of je bent afgeleid

Ik zal je wat verklappen. Dan ben je misschien gelijk een illusie armer. Dat is dan maar zo. Liever dat, dan dat ik het niet deel. Ik vind het té belangrijk om niet te delen. Want, ik geef toe: ik vind het ook wel eens knap lastig om focus te houden! Maar ik heb een manier gevonden die super voor mij werkt. Wat doe jij, als je geen focus hebt? Hoe ga jij daarmee om?

Ondanks mijn goede voornemens, toch dwaal ik soms af…
En eens in de zoveel tijd gebeurt het ook mij weer. Dan kies ik voor gemak. Dat wil zeggen: zo lijkt het, want eigenlijk is ‘gemak’ niks meer dan afleiding. Om iets uit de weg te gaan. In zo’n periode is mijn focus ver te zoeken. Dan ben ik het even helemaal kwijt. Door al het ‘gedoe’ wat bij ondernemen komt kijken. Door iets wat er om mij heen gebeurt. Of gewoon, door het leven zelf.

De oorzaak van afleiding
Hoe het komt dat ik eens in de zoveel tijd toch afdwaal van mijn eigen voorgenomen besluiten? Oninteressant om dat tot op de bodem uit te willen zoeken, weet ik uit ervaring. In het verleden dook ik er een paar keer helemaal in als ik zo’n periode had. Dat uitzoeken op zichzelf was eigenlijk gewoon weer een nieuwe afleiding. Beter gezegd, ik maakte mezelf wijs dat ik niks anders kon doen, voordat de onderste steen boven was. En dus hoefde ik al die tijd niets te doen, ik kon ook niet doen wat er wél moest gebeuren of wat ik me had voorgenomen om te doen… Grappige ontdekking, ja toch?! 

Afleiding en wegduiken
Houd je bij de feiten. Of je hebt focus, of je bent afgeleid. Meer keuzes zijn er niet!

Erkennen en herkennen
Wat belangrijk is, is dat je erkent dat je eens in de zoveel tijd ervoor kiest dat je voor korte of voor langere tijd de dingen die moeten gebeuren uit de weg gaat. 

Heb het lef om de situatie onder ogen te zien
Als je dat, je keuze voor uitstel, écht voor jezelf kunt en durft toe te geven, kan je in het vervolg steeds eerder en beter herkennen dat je kiest voor afleiding.

Om dan uiteindelijk tot een conclusie te komen. Dat het genoeg is. En je wél klaar bent voor de volgende stap. Bewust een keuze maakt. De afleiding laat voor wat die is. En kiest voor: focus…

Je hoeft het niet alleen te doen
Lukt het je even niet om er in je eentje uit te komen? Krijg je het niet voor elkaar focus te krijgen én te behouden? Heb je even hulp nodig? Geloof het of niet, ik vind het namelijk superleuk om ondernemers te helpen die even vastlopen! Ik kijk graag even met je mee tijdens een Inzichtsessie.

0 thoughts on “Of je hebt focus, of je bent afgeleid”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: