Natuurlijke haarverzorging, wat een weldaad

De allerfijnste tijd van de dag is mijn douchemoment. Nou ja, moment; met lang haar heb je meer tijd nodig. Dat weet ik uit ervaring, want tot drie jaar geleden had ik super kort haar. Het wassen ervan was zonder rompslomp en zo klaar. Maar ja, ik wilde als ik ouder was lang haar. Waarom? Het is zo vrouwelijk.

Vanavond ga ik voor het eerst de nieuwe shampoo en conditioner van Dr.Hauschka gebruiken. Op de tube van de shampoo lees ik geuren als rozemarijn, bergamot, kruizemunt en citroen. Daar houd ik van. Oh en het is ook geschikt voor gekleurd haar! Kikkererwtenextract voor de doorkambaarheid. Een pluspunt, want mijn haar klit verschrikkelijk.

Gelukkig is er ook de conditioner, ik kan niet zonder en ben dan ook benieuwd naar het resultaat. Op de tube van de conditioner staan onder andere kokosolie (biologisch) en appelazijn. De geuren zijn vanille (maak me gek!) en witte bloesem. Ik ben benieuwd.

Weldadig water
Voor de spiegel haal ik de schuifspeldjes en clipjes uit mijn haar. Elastiek eruit en ik schud mijn grijze manen los. Heerlijk gevoel. Mijn vingers gaan als kammetjes door mijn haar en ik stap onder de douche.

Het warme water ontspant me. Ik ervaar de straal als een massage op mijn hoofdhuid en lichaam. Alle overtollige energie van deze dag spoelt door het doucheputje weg. Ik blijf staan en ervaar wat er met me gebeurt. Een diepe zucht ontsnapt. Wat een weldaad.

Schuim is bedacht door de cosmetische industrie
De shampoo is geleiachtig, ruikt lekker en ik verdeel het door mijn natte haren. Eh… voor de schuimliefhebbers onder ons, bijna geen schuim. Dat kan ook niet anders in een natuurzuiver product. Schuim is bedacht door de cosmetische industrie en wordt synthetisch toegevoegd. Lekker al die troep in je haar. De reinigende werking is niet het schuim. Plantaardige extracten geven een milde schuim, altijd. Ik houd van twee keer shampooën. Het schuimen blijft mild. Mijn haar voelt heerlijk schoon.

Zacht tot in de haarpunten
De conditioner werk ik door mijn haren. Met mijn speciale borstel trek ik de conditioner tot in de haarpunten. Mmmm, voelt goed. Even een elastiek in mijn haar en verder douchen met Dr.Hauschka Den en Zeezout cleanser. Wat een feestje. Tijdens het uitspoelen van mijn haar voel ik het al, mijn haar is zacht en glad, zonder klitten en ruikt heerlijk.

Als ik mijn haar na het douchen vlecht, ben ik zeer tevreden over het resultaat.

Tip
Zijn de uiteinden van je haren toch wat droog en pluizig? Een beetje conditioner met de vingers in de haarpunten werken doet wonderen.

Kies jij voor het beste voor jezelf?
Met natuurlijke haarverzorging van Dr.Hauschka kies je voor het beste. Wil je ook je haar gezond en veilig verzorgen? Wat let je om de sprong te maken naar natuurzuivere producten? Kijk op mijn website wat ik voor je kan betekenen.

0 thoughts on “Natuurlijke haarverzorging, wat een weldaad”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: