Mijn droom op Bali…

Ik houd van de tropen. Dus samen met mijn vriendin Lia vetrek ik naar Bali. Het is 26 april 2019 als we aan de lange vlucht met tussenstop beginnen. Zo’n 17 uur later komen we aan op Denpasar. We worden op het vliegveld opgewacht en naar het hotel gebracht in Canggu. Onderweg genieten van alles wat we zien, horen, ruiken, voelen. Het hotel is mooi, modern en de ontvangst is heel vriendelijk, de kamer ruim en netjes. 

United Colors
We hebben het weekend de tijd om te wennen aan de omgeving, rond te kijken en te genieten van het strand, de mensen en al het mooie van Bali. Op maandagochtend gaan we voor module 2 van de kleurcoachopleiding naar United Colors, het appartementencomplex waar onze trainer Anne-Lies Smal verblijft. Hoe toepasselijk kan een naam zijn…. We ontmoeten onze mede-cursisten Monique van der Most en Katrín Gudmundsson.

Knalroze bubbels
Tijdens de training leren we weer meer over de prachtige taal van kleur en wat het voor en met je doet. We krijgen huiswerk mee: ‘denk na over je droom’. ’s Avonds in de hotelkamer maak ik een tekening. Iets dat ik zelden doe, omdat ik daar geen tijd voor neem, maar nu heb ik die tijd wel. Ik heb pastelkrijtjes meegenomen in mijn koffer, waar ik op de terugweg nog verantwoording voor moet afleggen bij de douane, maar dat terzijde. Ik maak een tekening met knalroze bubbels. 

Mijn droom
Wat is mijn droom? Ik weet hem de volgende dag tijdens de cursus haarfijn te vertellen. Ik wil een winkel waar ik sieraden verkoop met een fijne plek om te werken, ik kan er naartoe op de fiets met mijn haren in een staart en een wapperende rok. De voordeur is knalroze (magenta) en het is op nummer 1.

Waar haalde ik het vandaan? Maar geinspireerd door de omgeving en Anne-Lies, Lia, Monique en Katrín kwam dit uit het diepst van mijn hart.

Bali voor altijd in mijn hart
De verdere dagen genieten we enorm van Bali, want naast de cursus hebben we er natuurlijk een vakantie aan vastgeplakt. Fijne omgeving, heerlijk weer en overal lieve mensen, lekker eten en drinken. We wandelen heel veel, van ons hotel naar het strand, maar ook de verdere omgeving van Cangghu verkennen we. We doen een expeditie naar de prachtige rijstvelden en schrikken van de enorme drukte in Kuta. We zien een lokale dansvoorstelling en genieten van alles. Bali voor altijd in mijn hart. We gaan zeker nog een keer zodra het kan.

Wat is er terechtgekomen van mijn droom?
Sinds 1 maart 2020 heb ik een atelier dat ik samen met mijn collega aan het inrichten ben als winkel. Ik kan er op de fiets naartoe, zelfs lopend. Alleen die roze voordeur gaat er niet komen, dat mag niet van de eigenaar. Maar die kleur vind je wel terug in de winkel en het is op nummer 34….

Nieuwsgierig? Volg me op Instagram: https://www.instagram.com/jokeblakmoor

3 thoughts on “Mijn droom op Bali…”
  1. Wat leuk dat je mij even weer meenam, terug naar Bali. Ik kan mij jouw droom nog heel goed herinneren, ook toen nam je mij mee in jouw prachtige verhaal. Van droom naar werkelijkheid. Je bent gewoon zelf de nummer 1 ?

  2. Wat een prachtige reis was dat, voor ieder op zich ,een ontdekking, een levens ervaring waaruit verandering volgt. Jij hebt jouw droom zo waar gemaakt, vanuit weer open staan voor je mooie zelf.

    Fijn dat je jouw ervaringen nu deelt in mooie blogs,
    Liefs van mij Monique xx

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: