Met ongeloof zak ik weg in de vliegtuigstoel

Met een vers gekocht stokbrood tuna salad en het flesje water in mijn zongebruinde handen stop ik beiden snel in de grote handbagagetas die bovenop mijn goudgekleurde rollator rust. Met mijn mondkapje nog op zoek ik een tafel om deze snelle vliegveldlunch te nuttigen. Verrast door mijn innerlijke kalmte die ik bewust observeer, het is zo bizar hoe de laatste dag van mijn vakantie het begin is van een droom die vanaf nu geen droom meer is.

Reisangst
In alle voorgaande jaren wanneer ik een reis voorbereidde, met vliegtuig of de auto, was ik altijd enorm zenuwachtig, bijna angstig. Ook het gedag zeggen van familie voelde altijd dubbel. Het organiseren, alles regelen daar was niets mis mee, nee juist de zenuwen, het stressen. De spanning zorgde bij mij iedere keer voor een snelle ademhaling en lichtelijke paniek. Niet wetend dat je met de juiste mindset en ademhaling ook jezelf hierin kan coachen.

Mijn helende reis, zoals ik het zelf vaak noem
Nu na zoveel jaren van tegenslag, de onuitputtelijke bron van tranen, de dagelijkse pijnen, ben ik door omgang en acceptatie sterker geworden door emotioneel te groeien. Mijn persoonlijke ontwikkeling met lezen, kleur en schrijven, mijn helende reis zoals ik het vaak zelf noem, heeft ook mijn visie op het leven veranderd. Het heeft mij geleerd om mijn kompas bij te sturen naar een richting waar ik weer geluk, positiviteit, dankbaarheid, stabiliteit en kracht mag ervaren.

Door te durven en te doen
Vanuit mijn diepe langdurige periode van rouw naar zelfverzekerd besluiten nemen, vanuit twijfel en onzekerheden vertrouwen op nieuwe wegen door keuzes te maken. Door te durven en te doen, is het verlangen samen met het verstand sterker geworden om het passende puzzelstukje neer te leggen. 

Ik lees nog snel de laatste WhatsApp berichten
De cabincrew van de Transaviavlucht vanuit Málaga richting Rotterdam airport geeft aan dat ik alle apparatuur nu in de vliegtuigmodus hoor te zetten en dat de mondkapjes conform de coronavoorschriften alleen even af mogen bij het eten of drinken. In afwachting van het geaccepteerde bod lees ik nog snel de laatste whatsapp berichten: ‘You dit it! Vond dit wel heel gaaf! Goede reis!’

Ik ben zojuist de eigenaresse van een appartement
Met ongeloof zak ik weg in de vliegtuigstoel, in gedachten over deze bijzondere dag tot nu toe. ’s Morgens bereidde ik mij voor op vertrek. Ik zwom nog de dagelijkse banen, deed wat krachtoefeningen en genoot nog intens van de rust die ik ervaar als ik in Andalusië ben. Genietend van een cafe bonbon, een sterke koffie met gecondenseerde melk. 

Hoe maak ik het gemakkelijker voor mijn lichaam en geest?
Ik besefte dat deze laatste bezichtiging – voor het eerst een appartement overigens – wel 50% kans heeft dat ik ervoor zal kiezen, in plaats van een geliefde Spaanse cortijo waar ik al die tijd naar op zoek was. Gezien in deze periode van vakantie mijn beperking mij opnieuw wijst op wat ‘gewoon’ niet gaat, of dat de pijnen mij aangeven niet zo veel te willen. Het geeft zoveel inzicht in wat ik nodig heb. Hoe maak ik het gemakkelijker voor mijn lichaam en geest, zodat ik er zo goed mogelijk mee om kan gaan? 

Overstappen naar een andere invulling van je leven
Mijn oude overtuigingen – die van zonder hulp doorzetten, grensoverschrijdend werken en vooral spontaan vanuit mijn gevoel beslissen – heb ik aangepast naar tijd en ruimte nemen voor de vraag. Onderzoekend en nieuwsgierig zijn naar hoe nu verder. Met kleurkennis, die ik dagelijks kan inzetten om mijzelf te ondersteunen daar waar nodig. 

Een droomhuis in de omgeving Málaga
Deze week had ik zoveel behoefte aan helderheid, vertrouwen, duidelijke communicatie, mijn persoonlijke wensen goed vertalen naar de makelaar, zodat hij met de juiste informatie kon zoeken naar een droomhuis in de omgeving Málaga. Helderblauw op mijn lijf voelde kalm en verstandig, zodat ik met een bepaalde zelfdiscipline één dag van tevoren het gebied van het te koop staande appartement ging bezoeken. Het inzicht en uitzicht klopten voor mij als wolken in de heldere hemel.

Zij die al eerder in Spanje zijn gaan wonen en werken
De tot nu toe opgebouwde fijne contacten met andere Nederlandse ondernemers stimuleren mijn gedachtes. Zij die al eerder in Spanje zijn gaan wonen en werken. Zij zijn voor mij inspirerend, zij hebben hun droom waargemaakt. Door te doen, te durven, los te laten wat vertrouwd is en over te stappen naar een andere invulling van hun leven. Stappen die ik het liefst zonder spijt wil zetten. Stappen waarvan ik diep van binnen weet dat ze de juiste zijn voor nu.

Een schoon en op en top verzorgd appartement
Zodoende stond ik daar het appartement Bamboo aanschouwend. Alles erop en eraan; de lift bij de entree, mooi aangelegde verzorgde tuinen, het zwembad om te verkoelen en te bewegen om de hoek. Alles gelijkvloers, rolstoel vriendelijk, een schoon en op en top verzorgd appartement.

Mijn hart gaf het al aan
‘El primero piso’ ging het door mijn hoofd, één van de Spaanse lesjes van afgelopen jaar. Mijn hart gaf het al aan, het klopte drie slagen sneller en uiterst beheerst gaf ik mijn eerste reactie. Wat diplomatiek vroeg ik naar de leeftijd van de airco’s, checkte de druk van het water van de kraan door deze even open te zetten, zei ‘ja het ziet er goed’. We stonden in een compleet gerenoveerd en fris gestylde woning in Zuid-Spanje. En alles in mij riep: dit is precies perfect voor jou, denk aan je gezondheid en de combinatie met je leven in Nederland.  

Genoeg tijd om na te denken
Tijdens de spontane bezichtiging ben ik absoluut verrast van mijn lef en doorzettingsvermogen. Ik had deze vakantie genoeg tijd om na te denken. Ik had geen idee over een puzzel van het leven, las wel deze vakantie een inspirerend artikel in de Happinez van Tijn Touber. Ik volg hem al enige tijd op Facebook. Het artikel ging over dat we transformeren in deze wereld naar een next level, van 3D naar 5D, het grote spel met wegwijzers, labyrinten en verkeerde paden. 

Ook andere mensen blij mee maken
Wat ik wel weet is dat ik bewust gekozen heb om de volgende stap te nemen, om te kiezen waar ik blij van word. En nog leuker, ik kan er straks ook andere mensen blij mee maken doordat dit verzorgde appartement ook te huur zal zijn. 

Kleurcoaching
Heb je door mijn verhaal vragen of ben je geïnspireerd? Ben je zelf door omstandigheden steeds vaker minder goed gestemd? Voel je dat er verlangen is om je leven te veranderen? Wil je in jouw tempo een andere richting opgaan? Ben je nieuwsgierig naar hoe kleur jou ook kan helpen met keuzes? Mail mij in vertrouwen en zet je eerste stap. Op mijn website lees je over mijn aanbod met kleurcoaching en samen kijken we wat voor jou passend is. 

21 thoughts on “Met ongeloof zak ik weg in de vliegtuigstoel”
  1. Dank je Elma, ik knijp mijzelf ook hoor…? het is voor mij zo zonnig geel en vanuit jouw visie het resultaat van iedere dag 1% meer focus om mijn hartsverlangen te creëren..
   De omgeving rustgevend het is prachtig groen met veel bergen en wandelroutes,

   Knuffel xx

  2. Lieve zus ,

   Geen idee waarom ik nog niet eerder heb gereageerd op jou prachtige ontroerende blog….

   Het is er echt eentje om in te lijsten hi hi eentje met GOUDEN spikkels sterretjes lichtjes van de zon en de maan tegelijk. Wowww

   Dan ben ik ook ontroerd hoe je je nog steeds ‘ je beste beentje voor zet ‘ de motivatie , inspiratie en vooral het vertrouwen groeit bij jou en je optimisme en positiviteit kun je zo goed doorgeven ….

   Jou kracht is het vanuit je hart te doen , je nieuwe leven in te richten puur op wat je zelf nodig hebt en ja wat een stappen heb je gezet , steeds een stukje verder … spirituele groei, ervaringen meenemend, oude systemen loslaten, nu klaar voor andere vrouwen en ze mee te nemen ,kiezen voor de juiste richting te varen … kompas in kleur ,
   Andalusie- Hollanda no ya no es un sueño ♡♡♡

   1. Lieve zus! Mi hermana ! Ja precies jij en mama hebben mij van dichtbij gesteund en het proces gevolgd. Vaak is verandering van geconditioneerde eigenschappen niet gemakkelijk en heeft ook tijd nodig.
    Ik ben er zelf ook van bewust dat ik met kleurcoaching in beweging ben gekomen .Zo mooi over hoe jij over goud en zilver schrijft , vanuit het hart mag de energie stromen om kleur te verspreiden en dat ga ik met liefde steeds vaker doen.

    Dank dank xxx love you !, En voor jou, houd je focus op wat jij kan en wil bereiken en weet jouw gedachten zijn toverkrachten.

  1. Lieverd wat een bijzonder levenspad en wonderlijke en bijzondere wendingen. Helemaal terug naar de.kern als.lopen door een labyrinth om stralend weer naar buiten te bewegen.
   Het is je zó gegund. Loop stapje voor stapje zodat je elke stap kunt genieten van het pad.
   Liefs Jellie

  1. Monique wat een ontroerend stuk heb je weer geschreven ben diep onder de indruk! Je schrijft het allemaal zo duidelijk met je gevoel erin en ik.kan alleen maar volmondig zeggen dat alles op zijn plaats zal komen ik heb er zo.n vertrouwen in en hoop dat je straks alle pijn en verdriet achter je kan laten en weer aan een fijne toekomst mag bouwen ! Je verdient het! Veel liefs je mama xxxxc

   1. Miranda

    Ahhhh lieve mama , wat ontroerd het mij nu ook … uw bericht uit t hart geschreven echt bijzonder allemaal !
    LIEFS xxx

 1. Ontroerend en heel dichtbij geschreven blog Monique. Wat een stap na duizenden stappen en van harte met het manifesteren van je droom ?

  1. Lieve Mams, wat bent u toch meelevend en zo sterk. U maakt zoveel mee met ons, uw drie volwassen kinderen, we bewandelen allen ons eigen pad en hebben uw steun en liefde onvoorwaardelijk ontvangen. Dank dat u ook nu samen met mij vertrouwen hebt in het gedeeltelijk wonen en leven in Zuid_Spanje.

   Hou zielsveel van je xxx

 2. Whoop whoop you did it!!!? Super Gaaf Monique! Gefeliciteerd!
  ?Van knettersuiker roze tot gouden wolken in het hemelsblauw, alle liefs en geluk stralen voor jou! ?

  1. Hihi geweldig jouw gekleurde groet! Mijn mondhoeken krullen van oor tot oor, ja het is zover! Het geeft al iedere dag zoveel vreugde dat ik aan alles voel dat het een super mooie stap net is. Dank je lieve Katrin! Kleur zet je in beweging daar hebben wij zelf ervaring mee xxx

 3. Lieffie…
  Trots….zo trots en meer dan dat
  De kracht die jij al altijd in je had
  Zoekend naar een kleurig paradijs
  En ineens voelde je het op deze reis
  Nog even en dan ga je anderen inspireren
  Een nieuwe weg inslaan en blijven leren
  Zoals jij is er werkelijk maar éen…jij bent uniek
  Hou van jou…je vriendinnetje?Monique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: