Laten we elkaar helpen…

Daar zitten we dan. Thuis, met of zonder kinderen en misschien wel zonder werk. Een groot deel van mijn netwerk bestaat uit ondernemers. Veel zijn coach, trainer, maar ook horeca- en detailhandeleigenaren. Ik geef toe, ik ben soms gemakzuchtig. Ik werk veel en het is makkelijk om gewoon de dingen die ik nodig heb te bestellen. En zo sponsor ik net als jij misschien de groten der aarde. 

Bewust kopen
Nu kijk ik er anders tegenaan. Ik zie dat kappers en schoonheidsspecialistes hun praktijken sluiten. Mijn favoriete modezaken kijken de klanten bijna naar binnen. En de eigenaren van het restaurant waar ik regelmatig kom, konden de eerste dagen na de sluiting gewoon niet meer functioneren.

Terwijl bij mij juist nieuwe klanten komen. Want nu hebben ze tijd om een boek te schrijven.

Omdenken
En ik zie prachtige initiatieven. Ondernemers die omdenken en andere manieren verzinnen om aan hun inkomsten te komen. Dus als ik iets nodig heb, dan koop ik het nu daar. 

Toen ik mijn vader bloemen wilde sturen, zocht ik het telefoonnummer van de bloemenkraam bij hem om de hoek. Normaal zou ik gewoon even googlen, want er zijn bedrijven die bloemen versturen. Aan het eind van het dag was mijn vader blij, de bloemist en ik ook natuurlijk.

Hoe kun jij andere kleine ondernemers helpen?
Als je net als ik nu voornamelijk thuis zit, hoe kun je dan andere kleine ondernemers helpen?

  1. Neem contact op met je favoriete winkel. Als ze geen webshop hebben, dan zijn er ook andere opties. Zo deelt Inmocasa elke dag op hun facebookpagina kledingsetjes die je kunt bestellen en ze dan gratis verzenden. Best een goed idee. Want laten we eerlijk zijn. Je kleedt je toch niet alleen mooi aan voor anderen? Bij Love-li lingerie kun je een pb via Messenger sturen en dan kijkt het deskundige personeel met je mee naar een fijn setje voor thuis. En Bij Art Nijmegen kreeg ik van de week een rondleiding bij de sale via een Facebookchat en de volgende dag had ik alles al binnen. En mijn huidverzorging krijg ik keurig thuisbezorgd van Gaia uit Zaltbommel. Waar je woont, maakt zo niet uit. 
  2. #ikleesthuis is nu de hashtag van de boekwinkels. Want die hebben het moeilijk. Want zeker lezen we nu thuis, maar veel boeken komen van de grote online winkels. Maar het kan ook anders. Je kunt natuurlijk je boekwinkel bellen of via hun site een boek bestellen via Libris. Maar het kan ook anders het ‘LITERAIR VERRASSINGSPAKKET’ van Libris Venstra in Amstelveen bijvoorbeeld. Zij kiezen het perfecte boek voor je uit en opsturen kan ook. Misschien heeft de boekhandel bij jou om de hoek ook een mooie actie?
  3. Als wij iets te vieren hebben, gaan we graag uit eten. Het is fijn als een ander voor je kookt en de sfeer is natuurlijk ook belangrijk. Nu kan dat natuurlijk niet meer. Maar je kunt wel thuis uiteten gaan. Natuurlijk deel ik nu initiatieven uit mijn regio, maar kijk eens wat de horeca in jouw buurt doet. We gingen met ons gezin al eens lekker lunchen ‘bij’ DorsthuysDemmers in het weekend. En restaurant Greenfields levert niet alleen nu gerechten aan de Jumbo in Baarn, maar je kunt ook eten thuis bestellen. En nu met Pasen, wij blijven thuis, maar de Wintertuin in Baarn heeft een heerlijke high tea. Woon je in Rotterdam? Ik weet dat Koozie lekkere gerechten en taarten bezorgt.

    Dus er zijn mogelijkheden genoeg. Dek de tafel gezellig binnen of buiten in de zon en help een lokale ondernemer.

Laten we elkaar helpen
Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden. Betaal je yogalessen door of koop een tegoedbon bij de kapper. Heb jij nog mooie initiatieven ontdekt? Deel ze hieronder…

Laten we elkaar helpen, niet alleen nu, maar ook daarna.

10 thoughts on “Laten we elkaar helpen…”
  1. Superblog Jolanda! Fijn dat je dit schrijft en deelt. Ik verkoop massagebonnen voor mensen die nu de helft willen betalen en straks als de massage plaatsvind, de andere helft. Laten we elkaar helpen! Superfijn voor jou dat jij extra klanten hebt die nu tijd maken om het boek te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: