Kunstmarkt Bruisend Brielle

Twee jaar geleden nam ik deel aan de kunstmarkt in Brielle, een fantastische ervaring. Een prachtige locatie in en rond de Sint-Catharijnekerk. Brielle is een oud vestingstadje op Voorne-Putten (Zuid-Hollandse eilanden) met veel rijksmonumenten, echt een sfeervolle plaats. De kerk stamt uit de 15e eeuw en is de moeite van een bezoek zeker waard. Afgelopen maand werd de kunstmarkt weer georganiseerd en ik was natuurlijk van de partij met mijn sieraden.

De dag van de kunstmarkt
Op deze dag in augustus wordt de kerk en de ruimte eromheen in beslag genomen door kunstenaars. Er is van alles te bewonderen: keramiek, tekeningen en schilderijen, bijzondere handgemaakte tassen, viltkunst, beelden en ik sta er met mijn sieraden van glaskralen.

Het opbouwen van de stand is altijd een puzzeltje; hoe komt alles goed tot zijn recht, zet en leg ik alles neer of beperk ik me tot een aantal opvallende items? Ik besluit tot het laatste, want anders zien de bezoekers door de bomen het bos niet meer.

Als ik tevreden ben, kijkt mijn buurvrouw van de keramiek nog even mee, de laatste kleine verschuivingen worden gedaan en dan staat alles klaar. Het feest kan beginnen. De bezoekers komen langzaam binnen druppelen en zijn in het begin vooral geïnteresseerd in de flyers van de kunstmarkt die ik heb liggen. Oh jee, dat was niet helemaal de opzet, maar dan begint het opeens te lopen.

De verkoop
Iemand koopt een cadeautje voor haar schoonmoeder, de volgende koopt een ketting in allerlei kleuren, weer iemand anders koopt de bijpassende armband. Ook wordt een armband een cadeau voor een jarige zus. En zo krijgen nog veel meer sieraden een andere eigenaar. Ik krijg zelfs nog een opdracht van iemand die een ketting wil in een bepaalde kleur en met een bepaalde lengte. Super! Veel verkopen, dat is natuurlijk heel leuk.

De gesprekken
Maar wat ik stiekem het allerleukst vind, zijn alle spontane gesprekken met de mensen bij mijn stand. Een mevrouw die door een van mijn hangers wordt herinnerd aan een vakantie in Venetië. Een gesprek over de Middeleeuwen omdat een ketting haar doet denken aan een maliënkolder. En zo nog veel meer mooie conversaties.

De sfeer onder de aanwezige kunstenaars is gemoedelijk, iedereen heeft zijn specialiteit en iedereen gunt elkaar het beste. Ik sta alleen en als ik even weg moet voor een sanitaire onderbreking en het halen van een kop koffie, neemt mijn buurvrouw gewoon even de stand over, en verkoopt meteen een armband. Prima geregeld. Ook de organisatie is weer goed en strak geregisseerd.

Een winderige topdag
Maar één spelbrekertje: de wind. Op den duur alles maar plat gelegd, zodat het niet wéér kon omwaaien. Voorzichtig gereden om mijn oorbellenrek in z’n geheel naar de plaats van bestemming te krijgen, maar daar heeft de wind geen boodschap aan, tot twee keer toe waait het hele rek om.

Maar het was een topdag, zo fijn dat ik dit weer kon meemaken. En de waardering voor mijn sieraden geeft me weer een extra boost om hier toch vooral mee door te gaan.

Wil je mijn sieraden zien?
Volg mij dan op Instagram: https://www.instagram.com/booming.beads/ en kom een keer langs in mijn atelier, Geraniumstraat 34 in Spijkenisse. Wel even een afspraak maken.

0 thoughts on “Kunstmarkt Bruisend Brielle”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: