Kamperen in komkommertijd

Het valt me op dat er in de zomermaanden zo weinig nieuws is. De krant is dunner en luchtiger, zoals onze zomerse kleding eigenlijk. Ik realiseer me nu dat geen nieuws goed nieuws is. Wat zou het toch mooi zijn als deze periode zo bleef.

Vakantietijd
Vakantietijd is voor mij een heerlijke periode. Weg met ons caravannetje naar Frankrijk, ook dit naar met de nodige voorzorgsmaatregelen. Genieten van boeken die me naar andere plaatsen brengen. Liggen in de hangmat, lui en slaperig. Luisteren naar de wind en vogels in de bomen. Heerlijk eten van geweldige Franse kazen, huisgemaakte paté op een stukje baguette in de ene hand en in de andere een glaasje koele slobberwijn. Als god in Frankrijk zegt men. Oh kon dit maar eindeloos duren.

Op het leven 
De avonden zijn aangenaam en stikdonker. De olielamp in de boom verlicht ons plekje. Wat kan ik hier van genieten. De hemel is bezaaid met sterren en het steelpannetje is altijd ons oriëntatiepunt. Of we nu in de achtertuin staan, in de Lozére of in de Alpen, hij staat er altijd. En in augustus trekt er een meteorietenzwerm, Perseïden, over. Opgewonden als een kind wanneer ik een vallende ster zie, snel met een lichtend spoor. Ik proost op het leven met mijn glaasje Calvados.

Een plek in de koelte
De warmte krijgt de overhand en activiteiten moeten worden aangepast. Ik pak de koeltas vol met heerlijkheden voor de lunch en tussendoortjes. Meloen en komkommer niet vergeten in deze tijd. Glaasjes, wijntje. Gelukkig is er een plek van koelte niet zo ver weg. Een meer met koele schaduwplekken waar we kunnen zitten en genieten van alles wat in en op het water gebeurt.

Ik denk aan mijn vader
Surfers staan op hun plank met een pedel. “Suppen heet dat” zegt mijn kleindochter. Jeetje, en waterskiërs, dat heb ik lang niet gezien. Ik moet gelijk denken aan mijn vader. Hij heeft dit ook ooit geprobeerd en ik zie hem nog zo staan op de ski’s met een lang touw. Een jonge sterke vader die zijn dochtertje even iets leuks en stoers wil laten zien. Ik weet niet meer hoe het is afgelopen, maar het heeft indruk op mij gemaakt.

Het ritme van de natuur
Wat is het leven heerlijk als je dagenlang het ritme van de natuur volgt. Dát is wat ik zo fijn vind aan kamperen in komkommertijd. Geen verbinding met internet, maar diepe verbinding met de natuur, met jezelf. Hier krijg ik energie van. 

Ik hoop dat je ook hebt kunnen genieten van deze tijd, waardoor het leven wat dunner en luchtiger is geworden.

Vakantiegevoel in de praktijk
Het vakantiegevoel ebt langzaam weg als we thuiskomen. Dat is jammer. Als ik op een mooie plek ben in Frankrijk en ik zuig het gevoel op, hoop ik het voor heel lang vast te houden. Soms lukt dat, vooral als ik een foto bekijk. Hoe doe jij dat?

Een zachte massage alsof de zon je nog streelt
In mijn praktijk in Zaltbommel heb ik behandelingen die een ‘korte vakantie’ worden genoemd. Het is echt zo ontspannend. Verwen jezelf en gun je lichaam en geest. Of wil je liever een zachte massage alsof de zon je nog streelt? Bel me snel voor een afspraak: 06 41 7575 86

5 thoughts on “Kamperen in komkommertijd”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: