“Jouw methode werkt”

Laatst heb ik een workshop gegeven en aan het eind van de middag stond ik nog even met één van de deelnemers na te praten. Met een open blik gaf ze me feedback. “Wat bijzonder, jouw methode werkt, dit had ik niet verwacht!” 

Problemen op het werk
Voor het gemak noem ik haar even Esther. Esther liep tegen een probleem aan in haar werk. De houding van haar collega’s brachten eigenlijk elke dag haar eigen energie omlaag. Eén op één kon ze het met elk van hen prima vinden, maar in groepsverband waren er nogal wat issues. Esther voelde de onderhuidse spanningen onderling en had veel moeite om zich daar overheen te zetten. Ze was continu aan het schipperen en zat daardoor absoluut niet lekker in haar vel op haar werkplek.

Haar eigen gelebalgevoel
Tijdens de workshop heb ik haar het gelebalgevoel laten ervaren, het gevoel dat je in je eigen kracht staat, dat je energie bubbelt en bruist van enthousiasme, het gevoel dat je alles aankan. Ik heb haar naar dit gevoel begeleid en vervolgens vanuit dit startpunt gevraagd om weer naar de situatie op haar werk te kijken. Ze keek ernaar en vertelde me teleurgesteld dat ze nog steeds de spanningen voelde. Dat kon ik me helemaal voostellen, het gelebalgevoel lost namelijk niet zomaar plotseling al je problemen op. Ik heb haar gevraagd of ze verschil voelde met hoe ze de spanningen ervaarde, nu ze in haar eigen kracht stond, vergeleken met de situatie daarvoor.

Opluchting
Ineens zag ik een verandering in haar gezicht, alsof er een lichtje aanging en de zwaarte wegvloeide. “Ja” zo legde ze me uit, “ik zie nog steeds de spanningen in het team, alleen raakt het me nu veel minder. Ik laat het zijn voor wat het is, het staat buiten mij, ik hoef er niks mee en ik hoef de energie niet tot mij te nemen.” Ze voelde de opluchting in haar hele lichaam. “Nu hoef ik geen ontslag of overplaatsing te regelen” vertelde ze me.

Bij deze woorden voel ik de dankbaarheid door me heen stromen, de gele bal heeft weer iemand geraakt en verder op weg geholpen.

Gele bal als reminder
Het gave is dat Esther gewoon een geel balletje op haar bureau neer kan leggen. Om haar te helpen herinneren dat ze de keuze heeft om in haar eigen gelebalgevoel te stappen zodra ze voelt dat de spanningen de overhand dreigen te nemen. Elke keer weer kan ze de beslissing nemen om de kracht terug te pakken en bij haar eigen energie te blijven.

Nieuwsgierig hoe het gelebalgevoel jou kan helpen? Kijk dan hier voor meer informatie over mijn 1-op-1 sessies!

4 thoughts on ““Jouw methode werkt””

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: