Ik neem je mee naar jouw magische schrijfplek

Ik loop op blote voeten de tuin in en pluk een papaja uit de boom. ’s Middags zwemmen we bij de watervallen. Tijdens een boottocht een paar dagen later, houd ik mijn adem in als ik een bultrug met haar jong naast de boot zie. De volgende dag gaan we snorkelen en hoor ik onder water een mannetjes bultrug voor de vrouwtjes zingen. Een echte zeemeerman die zingt en een zeeschilpad die onder mij door zwemt. Ik ben thuis.

We ontmoeten vriendelijke mensen. We praten over de natuur en spiritualiteit. Ik ben verliefd. Niet alleen op mijn vriend, maar ook op dit prachtige eiland en de betoverende sfeer.

Magie op papier 
Het is 1996. Onder protest ga ik met mijn vriend mee naar het volgens mij zo toeristische Hawaï. Ik ben niet voorbereid op de schoonheid en vriendelijkheid van Maui. Terwijl René overdag naar een training van Anthony Robbins gaat, probeer ik al die magie om mij heen op papier te krijgen. Tien dagen later wil ik nooit meer terug. De volgende dag sta ik huilend op Schiphol. 

Pak de magie
Ooit, ooit ga ik echt terug. Maar ook nu al schrijf ik af en toe weer daar, en op andere bijzondere plekken. Want als schrijver weet ik dat je op papier en in je hoofd alles kunt. Ik zet een cd op met de geluiden van bultruggen op Maui en ik schrijf alsof ik daar weer ben.

Als je de magie overal kunt zien, kun je het pakken en verwerken in je verhaal. En als je even weg bent van je eigen vertrouwde plek, helemaal in jouw verhaal, dan creëer je magie…. Zo raak je mensen aan en maak je de wereld een beetje mooier. Deel jouw verhaal met de wereld. 

Wat is jouw paradijs?
Ik neem je er in mijn visualisatie mee naartoe.

Jouw magische schrijfplek
Ik heb ook andere mooie plekken in de natuur uitgekozen om met jou te schrijven. ik vond zelfs al een paradijsje voor jouw schrijfvakantie, wat dichterbij en betaalbaarder dan Maui. En we kunnen nu al aan de slag en heerlijk schrijven midden in de natuur in Nederland, tijdens een schrijfweek. Zet je zintuigen open en ga naar buiten. Luister naar de vogels, begroet de koeien en ruik aan de vele bloemen. Vijf hele dagen alleen voor jou en de verhalen die al in jou aanwezig zijn. Als jouw schrijfcoach zorg ik ervoor dat de inspiratie blijft stromen en je blijft schrijven.

Wat is jouw magische schrijfplek, deel je dat met mij onder dit blog?

 

4 thoughts on “Ik neem je mee naar jouw magische schrijfplek”
  1. Ik zat op een bank van een picknicktafel in mijn favoriete vakantieland Frankrijk te schrijven.
    Ik neem een slokje thee, geen idee of er mensen, dieren geluiden maken. Ik zit in mijn eigen magische wereld.
    Dank Jolanda voor deze start van mijn dag 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: