Jouw boek verdient een premièremoment

Hoelang besteed je aan het schrijven van je boek? Een maand, drie maanden, half jaar, jaar of misschien nog wel langer? Je legt heel je ziel en zaligheid erin en dan is het moment daar. Je boek is eindelijk klaar en gaat naar de drukker. Potverdikkie dat mag gevierd worden!

Je regelt een locatie en nodigt al je beste vrienden en familie uit. Natuurlijk is de uitgever ook present en regelt hij de extra publiciteit. Maar is dat tegenwoordig voldoende om jouw boek te lanceren? Er zijn schrijfcoaches die je alles kunnen vertellen over jouw boekpromotie. Ik ga er in dit blog ook niet dieper op in. Toch is boekpromotie belangrijk voor de lancering van je boek. Hoe cool zou het zijn als je nog voordat het eerste exemplaar van de drukpers rolt, je boek al hebt verkocht? Dat lukt alleen als je meerdere wegen bewandelt om je boek onder de aandacht te brengen.

Boekpromotie met een boektrailer
Eén van de manieren is een flitsende boektrailer. Zie het als de filmtrailer van een nieuwe bioscoopfilm. Al maanden voordat de film in de bioscoop verschijnt, worden bioscoopbezoekers getrakteerd op een 3 á 4 minuten durende trailer met een super spannende cliffhanger. Voor jouw boek kan je dit ook realiseren met een spannende boektrailer. Je vertelt net genoeg om je ideale lezer nieuwsgierig te maken voor je boek. Maar wist je dat je, net als de bioscoopfilm, ook jouw boektrailer een premièremoment kunt geven?

Een premièremoment voor jouw boek
Met de premièrefunctie van YouTube en Facebook kun je jouw boek ultiem lanceren. Je kunt live meekijken en chatten met de kijkers. Hoe cool is dat? YouTube voegt zelfs twee nieuwe functies toe, die jouw premièremoment nog spannender maakt. Deze twee functies zijn alleen voor YouTube partners, maar worden binnenkort ook uitgerold voor alle YouTube creators. Zodra deze functies beschikbaar zijn, maak ik hier een video over. Abonneer je op het YouTube kanaal en klik op het belletje. Zo mis je geen enkele video meer van Slim Online Video. 

Laten doen?
Heb je bijna je boek af en nog geen boektrailer voor je boek? Wil je dit door een professional laten maken? Kijk dan op mijn website naar de mogelijkheden voor een boektrailer als teaser voor jouw boekpresentatie.

0 thoughts on “Jouw boek verdient een premièremoment”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: